Esenyurt'ta El Emegi Ürünler Görücüye Çikti

Esenyurt Belediyesi bünyesindeki kurslarda egitim alan kadinlarin ürettigi ürünler sergiyle taçlandi. Kursiyerlerin ürettigi el emegi ürünleri begeniyle inceleyen Esenyurt Belediye Baskani Kemal Deniz Bozkurt, kadinlara olan desteklerini her alanda sürdüreceklerini belirtti.

Esenyurt'ta El Emegi Ürünler Görücüye Çikti
Esenyurt Belediyesi, ilçedeki kadinlarin ekonomik özgürlüklerini kazanmasi ve sanat alaninda gelismesini desteklemek amaciyla çalismalarina devam ediyor. Esenyurtlu kadinlarin belediye bünyesindeki kültür merkezlerinde aldigi kurslarda ürettikleri el emegi ürünler sergiyle taçlandi. Marmara Park AVM Sergi Alani’nda düzenlenen “Yil Sonu El Sanatlari Sergisi”nin açilisini yapan Esenyurt Belediye Baskani Kemal Deniz Bozkurt, ürünleri begeniyle inceledi. El Sanatlari, Çanta Tasarimi, Heykel, Hali Dokuma gibi alanlarda birbirinden güzel isler ortaya koyan kadinlarin yetenek dolu sergisi vatandaslar tarafindan yogun ilgiyle karsilandi.

“Güzellikleri birbirimizle paylasacagiz”

Sergi açilisinda emektar kadinlara olan desteklerini sürdüreceklerini belirten Baskan Bozkurt, “Birçok hanimefendinin ve beyefendinin hayat güçlerini gelistirmeye, onlarin hayallerinin naksedilmesine katki saglayan bu çalismalarimiz devam edecek. Korkmayacagiz. Birbirimizden korkmayacagiz. Bir arada duracagiz. Hep beraber sorunlarimizla mücadele edecegiz. Sorunlar bizden korkacak. Çok güzel ürünler üretecegiz. Güzellikleri birbirimizle paylasacagiz, dertlesecegiz. Iyi günde, kötü günde birlikte olacagiz ve böylelikle Allah’in bize bahsettigi bu güzel yasantiyi, mutlulukla, huzurla yasayacagiz insallah. Esenyurt’u artik güzelliklerle anacagiz, insanlarin mutlu oldugu bir sehre dönüstürecegiz” diyerek emegi geçen herkese tesekkür etti.

“Ürünlerimizin degerlendirilmesi çok güzel”

Ortaya çikarttiklari ürünlerin ilgi görmesinden mutluluk duydugunu vurgulayan Günay Atasoy, “Insan hiçbir sey bilmiyorken bir seyler ögrenip, bunlari sergileyip ve bunlari satmasi inanilmaz mutluluk veriyor. El emegi, göz nuru ürünlerimizin degerlendirilmesi çok güzel. Belediyenin bize verdigi imkanlar ayrica çok güzel. Bu yüzden Belediye Baskani Kemal Deniz Bozkurt’a tesekkürlerimi iletiyorum” diye konusurken, Zeynep Bazna ise “Yaptigimiz ürünlerin satilip sunulmasi, çabalarimizin sonuçlanmasi bizi çok mutlu ediyor. Her sey daha güzel bir sekilde devam edecek” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA