Deprem Sonrasi Yedek Parça Ihtiyacini 3D Yazici Ile Çözdüler

Kahramanmaras’ta genç girisimciler, evlerinin altina açtiklari 3D yazici ofisi ile deprem sonrasi yasanan yedek parça tedarikini çözmek için gece gündüz mesai harciyor.

Deprem Sonrasi Yedek Parça Ihtiyacini 3D Yazici Ile Çözdüler
Kahramanmaras’ta 2 genç girisimci Devlet Destek Programindan aldiklari maddi destek ile müstakil evlerinin giris katina açtiklari 3D yazici ofisi ile sanayide depremden sonra yasanan yedek parça tedarik sorununa çözüm üretiyorlar. Basta sanayi ve KOBI’ler olmak üzere birçok isletme depremin ardindan yasadiklari yedek parça sorununa çözüm üretmek için sabah aksam mesai harcayan genç girisimciler, gelen siparisleri ilk basta bilgisayar ortaminda tasarliyor ve daha sonra 3D yazicida ortaya çikartiyor. 3D yazicilar ile yedek parça bulmakta zorlananlarin ihtiyacini daha hizli ve uygun maliyetle üreten girisimci gençler, kolay çözüm üretiyor.

“Bulmakta zorluk çekilen parçalarin üretimini yapiyoruz”

Devletten aldiklari hibe ve faizsiz kredi destegi ile bu yola çiktiklarini ifade eden Mustafa Zorkun, “Yedek parça üretimi yapiliyor, bizim en çok büyük etkenimiz olmayan plastik bazdaki parçalari burada tasarlanip üretimi yapiliyor. Endüstriyel olsun, kimyasal olsun ve daha birçok faktörde ham maddemiz mevcut. Tekstil bazli olan sirketlerimiz birçok makinesi depremde zarar gördügü için yedek parça bulmakta zorluk çekiyor. Biz bunun önüne geçebilmek için o yedek parçalarin üretimini yapiyoruz” dedi.



“Bulunmayan araç yedek parça üretimini yapiyoruz”

3D yazicilar ile yedek parçayi çok daha da ucuz maliyetine üretmenin mümkün oldugunu ifade eden Zorkun, “Birçok araba enkaz altinda kalmasi ve moloz düsmesi sebebi ile hasar aldi. Düsük veya yüksek model olsun birçok parça ve aksamlar bulunmayabiliyor. Birçok disli, ara bölümlerdeki parçalar bulunmuyor ve bulunmadigi için de takilmiyor ya da araba yatmak zorunda kaliyor. Ta ki biz burada devreye girince insanlara disli bazinda üretim yapiyoruz hem de araçlarin olmayan parçalarini numune olarak alip ayni sekilde üretimini yapiyoruz” diye konustu.



“Depremzede çocuklara oyuncak üretip dagittik”

6 Subat’ta yasanan depremler sonrasinda zarar görmeyen 3D yazicilar ile depremzede çocuklara ücretsiz olarak oyuncak üretip dagittiklarini aktaran Zorkun, “Çocuklarimiza önem vererek oyuncak esyalar ürettik. Dünya kupasi olsun, fil figürleri olsun, ufak bazli oyuncaklar olsun üretimi yapildi. Çocuklari maddi ve manevi olarak motive etmeye çalistik” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA