CK Enerji, Müsteri Memnuniyetini 'QR Anket' Ile Ölçüyor

184 farkli lokasyonda bulunan merkezlerde, karekod teknolojisini kullanarak QR Anket çalismasi baslatan CK Enerji, müsterilerinin deneyimlerini ölçerken elde edilen verilerle sorunlu alanlari iyilestirip, hizmetlerini müsterilerin beklenti ve isteklerine göre sekillendiriyor.

CK Enerji, Müsteri Memnuniyetini 'QR Anket' Ile Ölçüyor
Teknolojiye yaptigi yatirimlarla elektrik sektöründe hizmet kalitesini çok daha yukariya tasiyan CK Enerji, yeni bir projeye imza atarak “QR Anket” uygulamasini baslatti. Nisan ayindan itibaren tüm merkezlerde devreye giren QR Anket ile tüketiciler aldiklari hizmeti puanlarken talep ve beklentilerini çok kolay bir sekilde sirkete ulastirabiliyor.

CK Enerji’nin 184 farkli lokasyondaki merkezinde kolayca görülebilen noktalara asilan karekodlu posterleri akilli telefonlari araciligi ile okutan tüketiciler, “Hangi islem için bu birimi ziyaret ettigi, islemin kolay mi zor mu gerçeklestigi, aldigi hizmetten memnun olup olmadigi” gibi sorulari içeren ankete katilarak hizla geri bildirimde bulunabiliyor. Bu sirada sorun bildiren tüketicilere ayni gün içinde dönüs yapilirken, 48 saatten daha kisa bir sürede çözüm üretiliyor.

“QR hizli ve kullanici dostu bir geri bildirim imkâni sunuyor”

Müsteri memnuniyetini en üst düzeyde tutmak ve ihtiyaçlarina daha hizli yanit verebilmek için kullanici dostu bir uygulamayi devreye aldiklarini söyleyen CK Enerji Regülasyon Stratejileri ve Müsteri Iletisimi Grup Direktörü Fidan Öztürk, “Bu uygulama ile müsteri deneyimini daha iyi anlayabilmeyi hedefliyoruz. Geri bildirimler neticesinde süreçleri iyilestirmek ve veriye dayali müsteri deneyimini pozitif yönde artirmaya yönelik adimlar atiyoruz. Müsterilerimiz karekod ile birkaç adimda ankete erisebiliyor, deneyimlerini ve hizmet kalitesi ile ilgili beklentilerini paylasabiliyor” dedi.



“Hedef müsteri memnuniyetini en üst seviyeye ulastirmak”

CK Enerji’nin memnuniyet oranlarini arttirmak adina farkli projeleri de yürüttügüne dikkat çeken Fidan Öztürk, “Bu uygulama ile hizmet noktalarinda islem yapan müsterilerimizin deneyimlerini gözlemlerken, elde ettigimiz verilerle neyi daha iyi yapabilecegimizi anlamayi ve hizmetlerimizi müsterilerimizin beklenti ve isteklerine göre sekillendirmeyi hedefliyoruz. Müsteri geri bildirimlerini önemsiyor ve bu bilgileri hizmet kalitesini sürekli gelistirmek ve müsteri deneyimini en iyi seviyeye çikarmak için kullaniyoruz” degerlendirmesinde bulundu.
Kaynak: İHA