Bulgaristanli Akademisyenlerden BUÜ'ye Isbirligi Ziyareti

Bursa Uludag Üniversitesi (BUÜ), Bulgaristan’da faaliyet gösteren Tarimsal Isletmecilik ve Kirsal Kalkinma Üniversitesi’nde (University of Agribusiness and Rural Development) görev yapan akademik heyeti agirladi.

Bulgaristanli Akademisyenlerden BUÜ'ye Isbirligi Ziyareti
Erasmus+ Degisim Programi çerçevesinde BUÜ Iktisadi ve Idari Bilimler Fakültesi’nde akademik degisim isbirligi yürüten Tarimsal Isletmecilik ve Kirsal Kalkinma Üniversitesi Ekonomi Fakültesi Bölüm Baskani Prof. Dr. Zlatka Grigorova, Doç. Dr. Krasimir Asenov, asistan ve doktora ögrencisi Vesela Angelova, Uzaktan Ögretim Merkezi personeli Albena Koleva, Egitim Bölümü personeli Aleksandrina Gancheva ilk olarak BUÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Saim Kilavuz tarafindan agirlandi.

“Üniversitelerin isbirligi devletlerin isbirligini de gelistirecek!”

IIBF Uluslararasi Iliskiler Bölümü Ögretim Üyesi ve Fakültenin Uluslararasi Akademik Iliskiler Koordinatörü Doç. Dr. Kader Özlem, Siyaset Bilimi Ve Kamu Yönetimi Bölümü Ögretim Üyesi Doç. Dr. Yasemin Kaya, Çalisma Ekonomisi ve Endüstri Iliskileri Bölümü Ögretim Üyesi Dr. Ögr. Üyesi Elif Kara, Rektörlük Uluslararasi Akademik Iliskiler Koordinatörlügü Ofis Koordinatörü Ögr. Gör. Seval Sahin’in de hazir bulundugu ziyarette isbirligi konulari ele alindi. BUÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Saim Kilavuz, misafir akademisyenlere üniversiteler arasindaki akademik iliskilerin gelistirilmesine dair görüslerini aktardi. Ayni zamanda Filibe sehrinin Belediye Baskan Yardimcisi da olan Doç. Dr. Asenov, akademik isbirliginin iki ülkenin iliskileri arasinda bir köprü islevi görecegini ve aradaki baglari daha da güçlendirdigi söyledi.



Ortak çalisma alani genisletilecek

Program çerçevesinde BUÜ Uluslararasi Akademik Iliskiler Koordinatörlügü’nü de ziyaret eden Bulgaristan heyeti ile üniversiteler arasinda isbirligi taahhütlerini saglamlastiran ve gelecekteki ortak girisimlerin çerçevesini belirleyen yeni bir Ikili Isbirligi Anlasmasi (MoU) imzalandi. Verimli olacagina inandiklari bir isbirligi anlasmasi imzaladiklarini söyleyen UAIK Koordinatörü Prof. Dr. Bülent Senay, vakit kaybetmeden üniversiteler arasindaki ögrenci degisimleri, ortak arastirma projeleri ve fakülte isbirlikleri dahil olmak üzere akademik isbirliginin pratik yönlerine odaklanacaklarinin altini çizdi. Prof. Dr. Bülent Senay, heyet ile Erasmus çerçevesinde halihazirda yürütülen isbirliginin genisletilmesi konusunda mutabakata vardiklarini da sözlerine ekledi.
Kaynak: İHA