Baskan Büyükkiliç'tan 80 Kilometrelik Bisiklet Yolu

Kayseri Büyüksehir Belediye Baskani Dr. Memduh Büyükkiliç, 3 Haziran Dünya Bisiklet Günü’nü kutlayarak, Büyüksehir Belediyesi olarak kent genelinde 80 kilometrelik bisiklet yolu ile saglikli ve çevreci bir ulasim araci olan bisiklet kullanimini yayginlastirmak amaciyla çalismalar yaptiklarini söyledi.

Baskan Büyükkiliç'tan 80 Kilometrelik Bisiklet Yolu


Kentin dört bir yaninda yediden yetmise Kayserililere hemen her alanda hizmet götüren Kayseri Büyüksehir Belediyesi, bisiklet kullanimini yayginlastirmak için projelerini de sürdürüyor.

BÜYÜKKILIÇ’TAN “SAGLIKLI VE ÇEVRECI ULASIM” VURGUSU

3 Haziran Dünya Bisiklet Günü kutlanirken, saglikli ve çevreci bir ulasim araci olan bisikletli ulasimin en gelismis modeli olan Kayseri Bisiklet Paylasim Sistemi (KAYBIS) vatandaslar tarafindan begeniyle kullaniliyor. Kayseri Büyüksehir Belediye Baskani Dr. Memduh Büyükkiliç’in özel önem verdigi bisiklet kullaniminin yayginlasmasi ve daha konforlu hale getirilmesi için sehir genelinde bisiklet yollarinin sayisi da arttiriliyor. Baskan Büyükkiliç, konu ile ilgili yaptigi açiklamada kent genelinde 80 kilometrelik bisiklet yolu yapildigini, ayrica 10 kilometrelik yeni bisiklet yolu yatirimi yapacaklarinin altini çizdi.

SON 4 YILDA 35,6 KILOMETRE BISIKLET YOLU

Son 4 yilda 35,6 kilometre bisiklet yolu yapildigini ve Kayseri’nin yollarinin düz bir cografyada oldugunu belirten Büyükkiliç, “Düz bir sehirde yollarimizin hemen yani basinda bisiklet yollari mutlaka olmali diye yola çiktik ve bu konuda da gerekli duyarliligi gösteriyor, gerekli çalismalari yapiyoruz. Kayseri’de 80 kilometrelik bisiklet yolu var, ayrica 10 kilometrelik daha yeni bisiklet yolu ile bisiklet yolu uzunlugu 90 kilometreye çikaracagiz” diye konustu.



Baskan Büyükkiliç, yeni açtiklari yollarda mutlaka bisiklet yollarinin da olmasina özen gösterdiklerini belirterek, ayrica Türkiye’de ilk kez Erciyes Dagi’nda insa edilen ve downhill, mtb gibi tüm dag bisikleti kullanicilari için farkli zorluk derecelerinde parkurlarin bulundugu Erciyes’te çocuklar için de özel bisiklet ve aktivite parki olusturduklarini hatirlatti.

BÜYÜKKILIÇ’TAN BISIKLET TURU’NA DAVET

Çevre dostu ve saglikli ulasim araci bisiklet kullanimini tesvik etmek amaciyla ilan edilen 3 Haziran Dünya Bisiklet Günü’nü de kutlayan Baskan Büyükkiliç, “Ayrica pazar günü Büyüksehir Belediyesi’nin spor faaliyetlerinde öncü kurulusu Spor A.S. tarafindan Dünya Bisiklet Günü ve Dünya Çevre Günü temali bisiklet turu, gerçeklesecek. Tüm hemsehrilerimizi bu özel etkinligimize davet ediyorum” dedi.



Büyükkiliç, öte yandan Türkiye’nin ilk bisiklet paylasim sistemi olan KAYBIS’in, bir yandan bisiklet paylasim sisteminin gelistirilmesi çalismalarini yürütürken diger taraftan da bisiklet kullanimini yayginlastirarak saglikli yasama katki sundugunu vurguladi. Baskan Büyükkiliç, Kayseri Büyüksehir Belediyesi’nin ödüllü bisiklet hizmeti olan çevreci, ekonomik ve saglikli ulasim araci KAYBIS’in, 24’ü yeni toplam 81 istasyon ve 1000 adet bisiklet ile Kayserililere hizmet verdigini ifade etti.

Kaynak: İHA