Baskan Büyükkiliç Açiklamasi 'LGS'de Ter Dökecek Ögrencilerimize Basarilar Diliyorum'

Kayseri Büyüksehir Belediye Baskani Dr. Memduh Büyükkiliç, 4 Haziran Pazar günü yapilacak Liselere Geçis Sinavi’na (LGS) girecek ögrencilere basarilar diledi. Baskan Büyükkiliç, “Yavrularimiz bizim gelecegimizin aynasi, bizlerin en kudretli yanidir. Liselere Geçis Sinavinda ter dökecek ögrencilerimize basarilar diliyorum” dedi.

Baskan Büyükkiliç Açiklamasi 'LGS'de Ter Dökecek Ögrencilerimize Basarilar Diliyorum'


Baskan Büyükkiliç, yayimladigi mesajinda, Kayseri’yi daha yasanilabilir bir sehir yapmak için azami gayret gösterirken, diger yandan gelecek neslin egitimli, kaliteli, basarili, çagin gereklerini dogru okuyabilen insanlar olmalari adina gayret ettiklerini ifade etti.

Büyüksehir Belediyesi KAYMEK Gençlik Merkezleri’nde LGS kurslari düzenlediklerini ve ögrencilerin dönem içerisindeki hazirliklarinin desteklendigini dile getiren Büyükkiliç, mesajina söyle devam etti:

“Makarr-i Ulema olarak nitelendirdigimiz, âlimler sehri, degisik medeniyetlere ev sahipligi yapmis Kayseri’mizde ögrencilerimizin bütün imkânlara sahip olmasi için elimizden ne geliyorsa yapiyoruz. Kütüphanelerimiz, gençlik merkezlerimiz, spor tesislerimizde gençlerimizin faydalanacagi her alanda destek veriyoruz. Biliyorsunuz, egitim hayatindaki önemli sinavlardan bir tanesi LGS’dir. Büyüksehir Belediyesi olarak KAYMEK Gençlik Merkezleri’nde LGS kurslari da düzenledik ve yavrularimiza bu manâda da destek olduk.”

Baskan Büyükkiliç, Kayseri’de yaklasik 333 okulda 23 bin 733 ögrencinin LGS’ye katilacagini hatirlatarak, “Rabbim alninizin akiyla basarmayi ve istediginiz yerleri kazanmayi nasip eylesin. Gençlerimiz, yavrularimiz emek verdiler. Tek temennim stres yapmamalari, moral ve motivasyonlarini yüksek tutmalaridir. Bu duygu ve düsüncelerle sinava azim ve gayretle çalisan tüm yavrularimiza basarilar diliyor, gözlerinden öpüyorum” diye konustu.



Büyükkiliç, ayrica pazar günü gerçeklesecek sinav esnasinda ögrencilerin dikkatinin dagilmamasi için araç sürücülerinin korna çalmamalarini ve bu konuda daha duyarli olunmasini istedi.

LGS sinavi 4 Haziran Pazar günü gerçeklestirilecek. Sinavin birinci oturumu Türkiye saatiyle 09.30’da ikinci oturumu ise saat 11.30’da baslayacak.
Kaynak: İHA