(ÖZEL) Tarihi Bölgede Esnaf Turistleri Yöresel Türküler Söyleyerek Karsiliyor

Eskisehir’in tarihi Odunpazari bölgesinde lületasi isletmeciligi yapan esnaf, ziyaretçileri yöresel türkülerle karsiliyor.

(ÖZEL) Tarihi Bölgede Esnaf Turistleri Yöresel Türküler Söyleyerek Karsiliyor
Ismet Ilker Güler arkadasi Berkay Tekin ile birlikte söyledikleri türkülerle turistlere müzik söleni yasatiyor. Tarihi bölgeyi gezmek için sehir disindan gelen turistleri, yöresel türküler ile farkli bir dünyaya götüren iki yakin arkadas, hediyelik esya dükkânina olan ilginin de arttigini belirtti.

Özellikle yurt disindan gelen turistler için el isçiligiyle alakali bir dükkânin önünde yerel enstrümanla çalinan türküler, kültürel bir sölen olusturuyor. Sik sik tarihi sokaklarda türkü söylemeye çalistiklarini söyleyen esnaf, Eskisehir’i güzel temsil etmeye çalistiklarini belirtti.



“Islerimiz iyi oldukça biz de daha fazla sarki söylüyoruz"

Bir yandan baba meslegi olan lületasi islemeciligini devam ettirmeye çalisan Ismet Ilker Güler, bir yandan da hobi olarak basladigi isi ilerletmek istiyor. Eskisehir’e gelen turistlerin ilgisini çekmek için türkü söylediklerini anlatan Güler, “Güzel Sanatlar Fakültesinde Heykel bölümü okuyorum. Ayrica müzikle de ilgileniyorum. Heykellerle ilgilendigimiz için burada babamizin meslegini icra etmeye çalisiyoruz. Kendimizin yaptigi birkaç tane sarkiyla vakit geçirdigimiz hobi aslinda. Eskisehir’e Odunpazari Evleri’ne gelen turistlerin ilgisini bu sekilde çekiyoruz. Islerimiz iyi oldukça biz de daha fazla sarki söylüyoruz. Turistlerin istekleri oluyor, onlari söylüyoruz. Bu sekilde aramizdaki bagi daha da güçlendirip hem müsteri hem de sarki dinleyenler açisindan islerimiz güzel oluyor” diye konustu.



“El isçiligi ile ilgili dükkânin önünde olunca tam bir kültürel bir sölen olusuyor"

Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuari’nda Çalgi Yapim Bölümünde okuyan Berkay Tekin ise, arkadasiyla birlikte tarihi bölgede müzik yapmaktan çok mutlu oldugunu dile getirdi. Yabanci turistlerin yöresel türkülere ve yerel çalgi aletine ilgi gösterdiklerini belirten Tekin, “Arkadasim Ismet Ilker Güler’in Odunpazari Evleri’nde lületasi islemeciligi üzerine dükkânlari var. Arkadasimla beraber sarki söylüyoruz. Onun da hobi olarak basladigi ve profesyonel olarak devam ettigi bir müzik hayati var. Beraber güzel isler yapiyoruz. Sarki söylememiz yerli turistlerin daha fazla ilgisini çekiyor. Yurt disindan gelen turistlerin ilgisini çekiyor. Yerel bir enstrümanla çaldigim için dikkat çekici oluyor. Bir de el isçiligi ile ilgili dükkânin önünde olunca tam bir kültürel bir sölen olusuyor” Ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA