Nazilli'de 4 Ülkeden Ögretmenler Ögrencilere Sosyal Destek Için Birlik Oldu

Aydin’in Nazilli ilçesinde Mehmet Akif Ersoy Anadolu Lisesi, Erasmus+ stratejik okul ortakliklari ögretim faaliyetleri çerçevesinde ‘Okul ortaminda ergenlerin dayanikliligi ve zihinsel esenligi nasil güçlendirilir’ isimli proje için Sirbistan, Bulgaristan ve Romanya’dan gelen okullara ev sahipligi yapti.

Nazilli'de 4 Ülkeden Ögretmenler Ögrencilere Sosyal Destek Için Birlik Oldu


"Okul ortaminda ergenlerin dayanikliligi ve zihinsel esenligi nasil güçlendirilir" isimli proje ile 27 bin 040 Euro hibe almaya hak kazanan Nazilli Mehmet Akif Ersoy Anadolu Lisesi, Sirbistan’daki Muzicka Skola Stevan Hristic Lisesi koordinatörlügünde yürütülen projenin ev sahipligi yapti. Geçtigimiz 20-25 Subat 2023 tarihleri arasinda Sirbistan’in Krusevac sehrinde yapilan ilk toplantinin ardindan ikinci toplanti için projede yer alan ülke ögretmenlerine ev sahipligi yapan Nazilli Mehmet Akif Ersoy Anadolu Lisesi’nde 5 gün süren proje çalismalari tamamlandi. Sirbistan’in Koordinatörlügü’nde Krusevac Muzicka Skola Stevan Hristic Lisesi’nce sürdürülen ve Bulgaristan’dan Secondary School Ivan Vazov Lisesi, Romanya’dan Liceul De Arta Stefan Luchian Botosan Lisesi ve Türkiye’den de Nazilli Mehmet Akif Ersoy Anadolu Lisesi’nin birlikte yürüttügü proje basarili bir sekilde tamamlandi.

Tarihi ve sosyal kültürü de ögrendiler

Nazilli Mehmet Akif Ersoy Anadolu Lisesi Okul Müdürü Tuncay Türk, proje irtibat sorumlulari Ingilizce ögretmenleri Gürkan Armut, Mustafa Serefli, Tolga Sansar ile Psikolojik danisman ve Rehber ögretmeni Sezayi Aslan, Almanca Ögretmeni Melek Eyigün ve Beden Egitimi Ögretmeni Aysun Kaya’nin ev sahipliginde geçtigimiz pazartesi günü baslayan projenin konuk ögretmenleri ile, ‘Sosyal aglarin ergenlerin ruh sagligina olan etkisi ve zorluklari, zararli etkilerinin nasil azaltilacagi, sosyal aglarin kullanimi konusunda aileleri ve aradaki kisilerin de buna nasil dahil olacagi konusunda çalisma yaptilar. 5 gün süren projenin Türkiye ayaginda konuk ögretmenler yakin çevrede bulunan Nysa ve Efes Antik Kentleri, Pamukkale Travertenleri, Etnografya Müzesi, Persembe Pazari ve diger kültürel alanlari görme imkani bulurken öte yandan da Türk Kültürünü yakindan tanima imkani buldular. Konuk ögretmenlere ayrica ev sahibi okul gezdirilerek ögretmenler ve ögrenciler tarafindan küçük bir konser de verildi.



“Ögretmenlere rehberlik edecek bir el kitabi olusturulacak”

Mehmet Akif Ersoy Anadolu Lisesi’nden yapilan bilgilendirmede, “Amacimiz, 4 bölümden olusan çalismalar sonunda ögretmenlerimize rehberlik edecek bir el kitabi olusturup, ögrencilerimizin yasadigi ergenlik sorunlarini saglikli olarak asmalari ve zihinsel esenliklerini gelistirmelerine yardimci olmalarina katki saglamaktir. Projemizin bundan sonraki iki çalismasi sirasiyla Bulgaristan ve Romanya’da gerçeklestirilecektir. Gelecegimiz olan gençlerimizin hayatlarina katki saglayacak olan projemizin basariyla sürmesi en büyük dilegimizdir” denildi.

“Proje basariyla tamamlandi"

Proje koordinatörlerinden Svetlana Aleksi, yaptigi bilgilendirmede, Krusevac Muzicka Skola Stevan Hristic Lisesi’nce Sirbistan’in Koordinatörlügü’nde sürdürülen ve Bulgaristan’dan Secondary School Ivan Vazov Lisesi, Romanya’dan Liceul De Arta Stefan Luchian Botosan Lisesi ve Türkiye’den de Nazilli Mehmet Akif Ersoy Anadolu Lisesi’nin birlikte yürüttügü projenin basarili bir sekilde tamamlandigini ifade etti.

Proje çiktisi olarak ‘Sosyal aglarin ergenlerin ruh sagligina olan etkisi ve zorluklari, zararli etkilerinin nasil azaltilacagi, sosyal aglarin kullanimi konusunda aileleri ve aradaki kisilerin de buna nasil dahil olacagi konusunda çalisma yaptiklarini söyledi.

Kaynak: İHA