Milletvekili Ölmeztoprak'tan Akçadag'a Ziyaret

AK Parti Malatya Milletvekili Inanç Siraç Kara Ölmeztoprak, Akçadag Kaymakami Ümit Firat Böçkün’ü ziyaret ederek, Konteyner Kent alanlarinda incelemelerde bulundu.

Milletvekili Ölmeztoprak'tan Akçadag'a Ziyaret
AK Parti Malatya Milletvekili Inanç Siraç Kara Ölmeztoprak, Il Baskan Yardimcisi Mahmut Üner Özer, Akçadag Ilçe Baskan Yardimcisi Cumali Toydas, Ilçe Kadin Kollari Baskan Yardimcisi Esengül Dogan ile Akçadag Ilçe Kaymakamligi, YIBO Konteyner Kent alani, taziye ziyaretleri ve hane ziyaretlerinde bulundu.

Deprem süreci sonrasinda yapilan yatirimlara hiz kesmeden devam edildigini belirten Ölmeztoprak, “Deprem ve sonrasi durumlarin üstesinden gelecegiz. Bugün konteyner kent alanimizi ziyaret ettik. Depremzede vatandaslarimizin sorunlarini ve taleplerini dinledik. Devletimiz depremin ilk aninda oldugu gibi bugünde milletimizin yaninda, tüm kurumlarimiz üzerine düsen görevi ilk günkü gibi yapiyorlar. Bizler de bu süreç sonrasi olusan sartlari her an daha iyiye götürmek için elimizden gelen çabayi gösteriyoruz. Akçadag özelinde AK Parti kadrolari olarak, yeniden imar, ihya ve insa çalismalarinda büyük yollar kat ettik. Cenabi Hakkin yardimi, siz degerli hemserilerimizin de destegi ile bu çalismalar bütün hizi ile devam edecek” ifadelerini kullandi.

Önceliginin depremin yaralarini sarmak oldugunu söyleyen Milletvekili Ölmeztoprak, “Akçadag’imizda 36 canimizi depremde kaybettik, bu aciyi en derin sekilde yasadik. Bir kez daha hayatini kaybeden tüm depremzedelerimize yüce Rabbimden rahmet diliyorum, geride kalanlarina bas sagligi diliyorum. Yasadigimiz bu zorlu süreci el birligi ile asacagimiza gönülden inaniyorum. Bu anlamda ilk andan itibaren basta Sayin Cumhurbaskanimiz Recep Tayyip Erdogan’in destekleri, tüm bakanlarimizin olagan üstü gayret ve çabalari ile halkimizin yasam sartlarinin iyilestirilmesi için büyük bir gayret içerisinde olduk. Öncelikle kisisel ihtiyaçlarin karsilanmasi ile baslayan bu süreç barinma ve sosyal ihtiyaçlar gibi tüm alanlarda taleplere yanit verecek sekilde çalismalar yapmamiz ile devam ediyor.” dedi.



“Halkimizi Kalici Afet Konutlari ile bulusturacagiz”

Akçadag’da bulunan YIBO Konteyner Kent alanina ziyarette bulunan Milletvekili Ölmeztoprak, konaklama sorunlarinin minimuma indirildigini ancak bireysel taleplerinde devam ettigini belirterek, sunlari söyledi: “Suan bulundugumuz konteyner kentte 278 konteyner bulunuyor ve konteyner kentimiz %57 doluluk oranina sahip. Ayrica ilçemizin tamaminda konteyner kentlerimizde 578 adet konteyner bulunuyor. Barinma sorunlarini olabildigince minimuma indirme gayreti içesindeyiz. Öncelikle geçici barinma alanlarimizi Çadir Kentler ile olusturduk, daha sonra hizlica Konteyner Kentlerimizin çalismalarini sürdürdük ve bugün kalici barinma alanlarimizi TOKI öncülügü ile gerçeklestiriyoruz. Insallah tüm bu sürecin altindan kisa süre içerinde kalkacak ve halkimizi kalici Afet Konutlari ile bulusturacagiz.”

“Esnafimizin sorunu bizim sorunumuzdur”

Esnafin taleplerini göz önünde bulundurduklarini ve bu anlamada çalismalarin sürdügünü söyleyen Ölmeztoprak, “Ayni zamanda esnaflarimiz bu süreçte çok önemli rol oynadilar, depremin ilk anindan itibaren çalisan ve insanlarimizin zor anlarinda yanlarinda olan esnafimiza tesekkürlerimi sunuyorum. Bu anlamda esnafimizin sorunu bizim sorunumuzdur diyoruz. Gayret sarf ederek bu sorunlara çözüm önerileri ariyoruz. Depremde dükkanlari hasar gören esnaflarimiza geçici is yerleri sagliyoruz. Hasar gören 70 is yeri için 2 ayri bölgede toplam 70 konteyner is yerinin yapimi tamamlandi. Tabi ki daha çok çalisacak ve daha çok gayret edecegiz” dedi.



Akçadag Kaymakam’i Ümit Firat Böçkün’ü ziyaret eden Milletvekili Ölmeztoprak çalismalari ve gayretleri dolayisiyla tesekkürlerini ileterek, birlik ve beraberlik içerisinde bütün sorunlarin asilacagini ve yeniden insa ve ihya sürecinin çok kisa sürede tamamlanacagini ifade etti.

Inanç Siraç Kara Ölmeztoprak, “Birlikte Devlet Millet güçlü bir is birligi ile bazi durumlarin üstesinden geldik ve insallah gelmeye devam edecegiz. 21 yillik kutlu bir yürüyüs var, bir dava, bir ülkü var, bunlarin arkasinda Cumhurbaskanimiz Recep Tayyip Erdogan ile birlikte bir AK Kadromuz ve necip milletimiz var. Dolayisiyla hiçbir konunun altinda kalmadigimiz gibi deprem ve sonrasi durumlarinda üstesinden gelecegiz. Kalici konutlarimiz, kalici is yerlerimiz en kisa sürede tamamlanacak. Evlerimizde çoluk çocuk hep birlikte kutlayacagimiz gelecek bayramlarimizi en kisa zamanda insallah hep birlikte yasayacagiz” ifadelerine yer verdi.

Malatya Milletvekili Ölmeztoprak, “Cumhurbaskanimiz Recep Tayyip Erdogan’in öncülügü ve liderligi ile baslayan ve bugünlere gelen hizmet siyasetinde yine siz kiymetli hemserilerimin destekleriniz ile ufkumuzu her zaman daha ileriye götürecegiz. Bir olacagiz, iri olacagiz, diri olacagiz. Ne güzel söylemis Haci Bayram-i Veli, ’Incinsen de incitme. Her ne ararsan kendinde ara’. Iste bizler tam da bu bilinçle çalisacagiz. Siz kiymetli hemserilerimizi her alanda en iyi sekilde temsil edecek, taleplerinize çözümler üretme gayreti içerisinde olacagiz” diye konustu.

Kaynak: İHA