Elinde Türk Bayragiyla 'Askere Gidecegim' Diyerek Para Dilenen Duygu Tacirinin Oyunu Ortaya Çikti

Kocaeli’de elinde Türk bayragiyla "Askere gidecegim" diyerek para dilenen duygu tacirinin oyununu büyüksehir zabitasi ortaya çikardi. Ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerinin yaptigi GBT kontrolünde sahsin askerligini yaptigi ortaya çikti.

Elinde Türk Bayragiyla 'Askere Gidecegim' Diyerek Para Dilenen Duygu Tacirinin Oyunu Ortaya Çikti
Kocaeli Büyüksehir Belediyesi Zabita Dairesi Baskanligi ekipleri, duygu sömürüsü yaparak dilenenlere göz açtirmiyor. Bu çerçevede kamu düzeni ve vatandaslarin huzuru için 7/24 görev yapan büyüksehir zabitasi, Izmit ilçesi Cumhuriyet Bulvari’nda gerçeklestirdigi kontroller sirasinda elinde Türk bayragiyla "Askere gidecegim" diyerek vatandaslardan para isteyen biriyle karsilasti. Ekipler, durumundan süphelendikleri kisiyi emniyete ihbar etti. Polis ekiplerince sahsa yapilan GBT kontrolünde, sahsin askerligini yaptigi ortaya çikti.

Kocaeli’de ikamet etmedigi de anlasilan sahsin insan yogunlugunu firsat bilerek duygu sömürüsünde bulundugu ve dilencilik yaptigi tespit edildi. Kabahatler Kanunu uyarinca islem yapilan duygu tacirinin üzerinden çikan paraya el konularak idari para cezasi da uygulandi. Büyüksehir zabitasi vatandaslari bu tür kisilere karsi dikkatli olmalari konusunda uyardi.
Kaynak: İHA