Bilecik'te Artik Yagmur Ve Kanalizasyon Suyu Ayni Yerden Akmayacak

Bilecik Belediyesi tarafindan geçtigimiz yil baslatilan ve sehrin kanalizasyon ve altyapisinda köklü çözüm saglayan çalisma tamamlandi. Kentte artik yagmur suyu ve kanalizasyon suyu ayni yerden akmayacak.

Bilecik'te Artik Yagmur Ve Kanalizasyon Suyu Ayni Yerden Akmayacak
Bilecik terfi merkezleri, kollektör hatti, güney hat-2 ve güney hat-3 yagmursuyu hatti yapim isi ile Biyolojik Atiksu Aritma Tesisi Rehabilitasyonu insaati ve bir yil isletilmesi isi adiyla gerçeklestirilen çalismalar, belirtilen süre çerçevesinde tamamlandi. Belediye Baskan V. Melek Mizrak Subasi, Baskan Yardimcisi Gürkan Akyurt ve ilgili birim müdürleri, çalismalarin tamamlandigi alanlarda incelemelerde bulunarak, çalismalarin son durumu hakkinda bilgiler aldi. Bilecik Belediyesi ve Iller Bankasi kontrolörlügünde tamamlanan projenin tamamlanmasiyla birlikte kanalizasyon ve yagmur suyu ayri hatlarda akacagi bilgisini veren Baskan V. Subasi, çalisma ile birlikte çevrenin korunmasina da büyük katkilar sagladiklarini söyledi.



6 yildir atil halde bulunan biyolojik atik su aritma tesisi faaliyete girdi

Çalismanin teknik bilgisi hakkinda açiklamalarda bulunan Belediye Baskan Yardimcisi Gürkan Akyurt, projenin tamamlanmasiyla birlikte 6 yildir atil halde olan biyolojik atik su aritma tesisinin de faaliyete girdigini kaydetti.

Proje çerçevesinde tesiste güçlendirme ve yenileme çalismalari yaptiklarini aktaran Akyurt, ‘’2021 yilinda yer teslimini yapmis oldugumuz Bilecik Kanalizasyon Altyapi Projesi ve Biyolojik Atiksu Aritma Tesisi ve Rehabilitasyon projesinin sonuna geldik. 10 tane terfi merkezlerimizin yapimi tamamlandi. Terfi merkezlerimizin çalismasiyla birlikte sehrimizdeki atik suyun yaklasik yüzde 95’lik kismi faaliyete koydugumuz biyolojik atiksu aritma tesisimize ulasti. Artik son kabul asamasina geldik ihale makamiyla birlikte. Iki tane numune alindi, sonuçlar olumlu çikti. Son bir numunemiz var. Ondan sonra da tesisin isletme süreci baslamis olacak" ifadelerini kullandi.

Kötü koku ve görüntüye neden olan sular artik akmiyor

Proje çerçevesinde Seyh Edebali Türbesi karsisi ile mezarlik bölgesindeki alanlarda görülen kirli su selaleleri sorununun da ortadan kalktigini hatirlatan Baskan Yardimcisi Gürkan Akyurt, ‘’Bu projemizin tamamlanmasiyla beraber, herkesin bekledigi Dalakderedeki kötü koku ve görüntü de çözüme kavusmus olacak. Ayni zamanda Edebali havzasi ile Hamsu Deresi’ni de bu kötü görüntü ve kokudan kurtarmis oluyoruz. Basta sehrimizi ziyaret eden misafirlerimiz olmak üzere çogu kisinin atik su oldugunu bilmedigi bu kirli sulari da ortadan kaldirmis oluyoruz" dedi.

Kaynak: İHA