Avrupa'nin En Iyileri Sampiyonluk Için Sakarya'da Kiyasiya Yaristi

Sakarya Büyüksehir Belediyesi’nin ev sahipligi yaptigi uluslararasi bisiklet yarislarinda heyecan BMX European Cup ile devam etti. Ayçiçegi Bisiklet Vadisi’nde 26 farkli ülkeden Avrupa’nin en iyi 149 yarisçisi pedal çevirdi. 6 farkli kategoride dereceye girenler madalyalarin sahibi oldu.

Avrupa'nin En Iyileri Sampiyonluk Için Sakarya'da Kiyasiya Yaristi
Sakarya Büyüksehir Belediyesi’nin ev sahipliginde gerçeklestirilen ‘Bike Fest’ BMX European Cup ile devam ediyor. 17 Mayis’tan bu yana MTB yarislari, Tour of Sakarya ve BMX Supercross Dünya Kupasi ile bisiklet firtinasinin estigi Sakarya’da bugün de BMX European Cup’ta Avrupa’nin sampiyon pedallari sampiyonluk için yaristi.

Avrupa’nin en kapsamli tesisindeki nefes kesen mücadeleyi yüzlerce sporsever takip etti. Dünyanin dört bir yanindan, Türkiye’den ve Sakarya’dan sporseverlerin agirlandigi alanda heyecan doruga çikti. Yarislarin ardindan Türkiye Motosiklet Akrobasi Sampiyonu Birkan Polat, izleyicilere sundugu gösteri coskuyla izlendi. Öte yandan Büyüksehir Belediyesi, yarislarin bitis düdügünden sonra Ayçiçegi Bisiklet Vadisi’nde 15 bisikleti çekilisle hediye etti.

Uluslararasi Bisiklet Birligine bagli Avrupa Bisiklet Birligi tarafindan 6 ayri ülkede düzenlenen BMX European Cup serileri Türkiye’de ilk kez Sakarya’da düzenlendi.

26 ülkeden 149 sporcunun katildigi ve birçok ülkeden canli yayinlandi. 17 Mayis’ta baslayan Bike Fest çerçevesinde düzenlenen Tour of Sakarya, MTB Night Cup, Sakarya MTB ve UCI BMX World Cup yarislarindan sonra 10. yaris özelligi tasiyan BMX Avrupa Kupasi Serisinin 9. turu basariyla tamamlandi.

Avrupa’nin en iyi bisikletçilerinin pedal çevirdigi yarislar genç kadinlar, 23 yas alti kadinlar, elit kadinlar, genç erkekler, 23 yas alti erkekler ve elit erkekler olmak üzere 6 ayri kategoride gerçeklestirildi.

BMX European Cup 9. Tur dereceleri ise su sekilde oldu; Elite Erkekler 1. Alejandro Arboleda (Kolombiya), 2. Ruben Gommers (Belçika) ve 3. Kamren Larsen (Amerika). Genç Erkekler 1. Jason Noordam (Hollanda), 2. Albert Groppo (Italya) ve 3. Jack Greenough (Yeni Zelenda). 23 Yas Alti Erkekler 1. Bennett Greenough (Yeni Zelenda), 2. Marco Radaelli (Italya) ve 3. Jakob Skrzypek (Almanya). Elite Kadinlar 1. Mariana Pajon (Kolombiya), 2. Molly Simpson (Kanada) ve 3. Elke Vanhoof (Belçika). Genç Kadinlar 1. Nicolle Mercado (Kolombiya), 2. Dominika Manikova (Slovakya) ve 3. Sabina Kosarkova (Çekya). 23 Yas Alti Kadinlar 1. Valerie Vossen (Belçika), 2. Francesca Cingolani (Italya) ve 3. Jui Yabuta (Japonya).
Kaynak: İHA