Aksaray'da Yeni Sehir Mezarligi Ve Külliyede Agaçlandirma Çalismasi

Aksaray’da bulunan mevcut kabristanlarin dolmasi sebebi ile yapimi zaruri hale gelen Yeni Sehir Mezarligi ve Külliye Projesinde insaat çalismalarinin ardindan agaçlandirma ve peyzaj çalismalarina baslanildi.

Aksaray'da Yeni Sehir Mezarligi Ve Külliyede Agaçlandirma Çalismasi
Aksaray Belediyesinden yapilan açiklamada, uzun yillar hizmet vermesi göz önünde bulundurularak projelendirilen Yeni Sehir Mezarligi ve Külliyesi’nin, Aksaray Dorikini mevkiinde 340 bin metrekare alan üzerinde hayata geçirildigi belirtildi. Açiklamada, "Yeni Sehir Mezarligi içerisinde külliye binasinin yani sira idari hizmet binasi, otopark, güvenlik binalari, gasilhane, morg, abdesthaneler ve sosyal donati alanlarina yer verildi.

Yeni Sehir Mezarligi günün her saatinde güvenle kullanilmasi için güvenlik kameralari ve aydinlatmalarin montaji da yapildi. Yeni mezarlik alaninda aile mezarligi yaninda es yani mezarligi, sehit mezarligi, gazi mezarligi, sirali mezar, kimsesizler mezari, çocuk mezari ve ayrica gayri müslimler için de asri mezarligi gibi bölümler yer aliyor. Yeni sehir mezarliginda bin 500 adet mezar defin için hazir getirildi.

Insaat çalismalari tamamlanan projenin agaçlandirma ve peyzaj çalismalarina baslayan belediye ekipleri bin 600 metre uzunlugundaki giris yolunun orta refüjüne ve dis kismina kara servi agaci dikiyor" denildi.

Ilk etapta 320 adet agaci toprakla bulusturan Aksaray Belediyesi ekipleri yeni sehir mezarliginda baslatilan agaçlandirma çalismalarina devam edecek.
Kaynak: İHA