AK Parti Genel Baskan Yardimcisi Yilmaz Açiklamasi 'Önümüzdeki Yerel Seçimler Için Kosmaya Baslayacagiz'

AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Baskan Yardimcisi Yusuf Ziya Yilmaz, 2024 Mart ayinda yapilacak yerel seçimler için kosmaya basladiklarini belirterek, “AK Parti’nin önündeki en önemli mücadelesi 2024 Mart ayinda olacak yerel seçimler olacaktir” dedi.

AK Parti Genel Baskan Yardimcisi Yilmaz Açiklamasi 'Önümüzdeki Yerel Seçimler Için Kosmaya Baslayacagiz'
Cumhurbaskani Recep Tayip Erdogan tarafindan AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Baskan Yardimcisi görevine getirilen AK Parti Samsun Milletvekili Yusuf Ziya Yilmaz, memleketi Samsun’da partisinin il teskilatini ziyaret etti. Büyüksehir Belediye Baskani Mustafa Demir, AK Parti Il Yönetimi ve belediye baskanlari tarafindan kapida karsilanan Yusuf Ziya Yilmaz, yaptigi açiklama ile yerel seçimlere ne kadar önem verdiklerini gözler önüne serdi.

“AK Parti’nin önündeki en önemli mücadelesi 2024 Mart ayinda olacak yerel seçimler olacaktir”

Partilerinin en önemli mücadelesinin 2024 Yerel Seçimleri olacagini ifade eden Genel Baskan Yardimcisi Yusuf Ziya Yilmaz, “Sali günü deprem bölgesinde büyük bir istisare toplantisi düzenleyerek kollari sivayip çalismaya baslayacagiz. Biz siyasi muhaliflerimiz gibi degiliz. Bir seçim bitiyor, baska seçimin çalismalarina basliyoruz. Önümüzdeki yerel seçimler için kosmaya baslayacagimiz gerçegini yansitiyoruz. AK Parti’nin önündeki en önemli mücadelesi 2024 Mart ayinda olacak yerel seçimler olacaktir. Biz hizmet ehliyiz. Ülkenin gelecegi ile alakali büyük sorumlulugun bilincinde olan insanlariz. Buraya baska bir seçimin startini vermek için gelmedim ama biz hizmet siyaseti yapiyoruz. ‘Ayinesi istir kisinin lafa bakilmaz’ deriz. Önce yaptiklarimizi ortaya koyariz, ayinelerimizi gösteririz. Ondan sonra da yapacaklarimizdan bahsederiz. O bakimdan bugüne kadar yaptiklarimiz önümüzdeki sürecin en büyük dayanagi olacak” dedi.



“11 ili yeniden insa etmemiz yeni yüzyila damgasini vuracak”

Depremden etkilenen 11 ili yeniden insa edeceklerine deginen Yusuf Ziya Yilmaz, “Türkiye yepyeni bir yüzyila adim atiyor. Özellikle 29 Ekim 2023’ten sonra baslayacak olan Cumhuriyet’imizin yeni yüzyilina damgasini vuracak AK Parti siyasi hareketimizin, tipki bundan önceki 23 seneye damga vurmasi gibi önümüzdeki yüzyila da damgasini vuracagiz. Sehirlerimizde olacak dönüsümler, hizmetler artan oranda damgasini vuracak. 1-1,5 sene içerisinde deprem bölgesinde yaptigimiz hizmetler Cumhuriyetimizin yeni yüzyilina damga vuracak. Depremden etkilenen 11 ili yeniden insa etmemiz damgasini vuracak” diye konustu.



“Yerel seçimlerin yeni mottosu belirlenecek”

2019 seçimlerinde kullanilan "Gönül Belediyeciligi" mottosundaki izlerin bu seçimlerde de devam edecegini dile getiren Yilmaz, sunlari söyledi:

“2019’da ‘Gönül Belediyeciligi’ sloganiyla yola çiktik. Önümüzdeki sürecin belki yeni mottolari olacaktir. Genel merkezimiz o mottolar üzerinde çalisiyorlardir ama bunlarin içinde gönül belediyeciliginin izleri olacaktir. Bizim insanimiz muhakkak ki hizmete bakiyor. Bu isten sonra ikinci baktigi sey de ‘Bize ne kadar sevgiyle ve samimi bakiyor’ kavramlarina kayiyor. Biz duygusal bir toplumuz. Yüregimizde bir sevgi tomurcugu büyütür ve karsiligini arariz. Siyasetçiler etrafa ‘sevgi’ yaymak zorundadir. Özellikle 2024 seçimlerine giderken en önemli çabamiz ve gayretimiz sevgi iletisiminin disariya yansitan enerjiyi ortaya koymamiz lazim. Karsimizdaki insana ‘Allah ondan razi olsun, ona güveniyorum’ dedirtmemiz lazim. Birçok seçmenimiz de ne kadar konustugumuzun arkasinda durdugumuza bakiyor. O bakimdan bir agabeyiniz olarak gönül isini ihmal etmeyelim diyorum.”

Konusmanin ardindan Yilmaz’a il yönetimi tarafindan hediye takdim edildi. Toplantiya ayrica AK Parti Samsun Milletvekili Ersan Aksu, Samsun Büyüksehir Belediye Baskani Mustafa Demir, ilçe belediye baskanlari ve parti yönetimi katildi.

Kaynak: İHA