9 Günlük Bayram Tatiline Çikmak Isteyenlere Kopya Site Uyarisi

Kurban Bayrami’nda 9 gün tatile çikmak isteyenleri kopya tatil sitelerine karsi uyaran TÜRSAB Baskani Basdanismani Hamit Kuk, “Tüketici maalesef ‘Ayse-Fatma teyze, Ahmet-Mustafa agabey’ seklindeki insanlardan tatil satin aliyorlar. Eger 5 yildizli oteli normal fiyatlarin altinda birileri size sunuyorsa bundan süphe ederek kili kirk yarar gibi arastirin” dedi.

9 Günlük Bayram Tatiline Çikmak Isteyenlere Kopya Site Uyarisi
Her yil 193 ülkeden milyonlarca turist agirlayan turizmin baskenti Antalya’da 9 günlük bayram tatili hazirliklari basladi.

Vatandaslar tatil yapacaklari günü dört gözle beklerken Türkiye Seyahat Acentalari Birligi (TÜRSAB) Baskani Basdanismani Hamit Kuk, vatandaslari sahte tatil sitelerine karsi bir kez daha uyardi. 9 günlük bayram tatili rezervasyonlarini degerlendiren Kuk,“Turizmciler planlamalarini 9 günlük Kurban Bayrami tatiline göre yapmisti. Son 2 haftadir bayram tatili dönemini için iyi rezervasyonlar almaya basladik. 9 güne çikmasinin olumlu etkisi oldu. Bayram tatili döneminde tesislerin doluluk oranin yüzde 100 olacagini düsünüyorum. Tüketicilerimize önerim rezervasyonlarini son güne birakmasin. Bugünden tatillerini satin alsinlar, son dakikada ya otel bulamayacaklar ya da fahis fiyatlara tatil yapmak zorunda kalacaklar” dedi.



4-5 yildizli tesislerde günlük oda fiyatlari 3 bin TL ile 15 bin TL

Antalya’da bir kisi için tatil yapmanin maliyeti hakkinda da bilgi veren Kuk, “Ülkemizde fiyatlar sizlerin de bildigi gibi çok yükseldi. Buna ragmen bu yil hem otelciler hem de seyahat acenteleri kendi karlarindan feragat ederek çok uygun sartlarda bütçeler hazirladi. Ortalamaya baktigimiz zaman 4-5 yildizli tesislerde günlük oda fiyatlari 3 bin TL ile 15 bin TL arasinda degisiyor. Tabii 15 bin TL üzerinde bulunan tesisler de var. 3 bin TL’nin altinda apart tarzinda tesisler de var. Bana göre bu sartlarda fiyatlar makuldür” sözlerine yer verdi.

"‘Ayse-Fatma teyze, Ahmet-Mustafa agabey’ seklindeki insanlardan tatil satin aliyorlar"

Her tatil döneminde yasanan dolandiricilik olaylarina karsi da tüketicileri uyaran Kuk, “TÜRSAB olarak yillardir bu konuya çok önem veriyoruz. Tüketici maalesef ‘Ayse-Fatma teyze, Ahmet-Mustafa agabey’ seklindeki insanlardan tatil satin aliyorlar. Sonra da büyük bir hayal kirikligina ugruyorlar. Biz de her tatil döneminde tüketiciyi uyarmaya çalisiyoruz. Birincisi olarak tüketicilerimiz TÜRSAB üyesi seyahat acentelerinden tatillerini satin almalidir, bunu internet üzerinden alacaklarsa bize kayitli tüm acentelerin numaralari var. Bu numaralar üzerinden ulasim saglasinlar. Ikinci olarak tüketicilerimiz satin aldiklari hizmeti okumuyorlar, sözlesmede aldiklari hizmetleri mutlaka okumalari gerekir. Üçüncü önerim ise ödemeleri asla nakit ödemesinler. Ya kart üzerinden ya banka üzerinden ödeme yaparak ispatlamaya açik olsunlar” açiklamasini yapti.

"Kandirilmaya müsait olan tüketicilerimiz çok hassas olacak kili kirk yaracak"

Vatandaslarin kopya tatil siteleri hakkinda da uyaran Kuk, “Daha dün yasadigimiz olayda bir seyahat acentemiz normal internet sitesinde normal fiyatlarini yazmislar. Bu web sayfasini sahtekâr insanlar kopyalayarak insanlara ucuz fiyata satmaya çalisiyorlar. Bunu seyahat acentemiz hemen fark ederek sikayet ederek yakalanmalarini sagladi. Burada tüketicilerimiz çok dikkatli olmasi gerekir. Burada nasil fark edilir? Eger siz 5 yildizli oteli normal fiyatlarin altinda birileri size sunuyorsa bunda süphe ederek arastirin. Bunu arastirmak çok zor bir sey degil. Seyahat acentesi mi degil mi bunun arastirilmasi gerekir. Kandirilmaya müsait olan tüketicilerimiz çok hassas olacak kili kirk yaracak” dedi.

Kaynak: İHA