49. Altin Kiraz Festivali Coskulu Basladi

Körfez Belediyesi tarafindan bu yil 49.’su düzenlenen ve üç gün devam edecek Altin Kiraz Festivali, kortej yürüyüsü ve konser ile basladi.

49. Altin Kiraz Festivali Coskulu Basladi
Körfez Belediyesi tarafindan bu yil 49.’su düzenlenen Altin Kiraz Festivali düzenlenen kortej yürüyüsü ile start aldi. 9-10-11 Haziran tarihlerinde gerçeklestirilen festival için Necmettin Erbakan Kültür Merkezi önünde toplanan kalabalik, mehter takiminin da yer aldigi kortej ile Tütünçiftlik Kültür Merkezi önüne kadar dev Türk bayragiyla yürüdü. Yürüyüse Körfez Kaymakami Ugur Kalkar, Körfez Belediye Baskani Sener Sögüt, Garnizon Komutani Gökhan Güllüoglu, siyasi parti temsilcileri, meclis üyeleri, STK temsilcileri, ögrenciler ve çok sayida davetli katildi.

Yürüyüs sonrasinda Mehteran Takimi ve Körfez Belediyesi Halk Oyunlari ekibi gösteri gerçeklestirdi. Gösterilerin ardindan konusan Körfez Belediye Baskani Sener Sögüt, “Bu yil 49.’sunu düzenlemenin hakli gururunu ve mutlulugunu yasiyoruz. Hep birlikte nice 50’leri, 60’lari görecegimize de inancim tam. 3 gün boyunca çesitli etkinlikler olacak. 18 Haziran’da da Tasköprü Yagli Güreslerimizi gerçeklestirecegiz. Dolu dolu bir festival olacak. Ilçemizin en önemli sembollerinden biri kirazimizdir. Yarimca kirazimizin bir çok çesidi var. Birkaç tanesi günümüzde üretilmiyor ama onlarin üretilmesi için gerekli adimlari atiyoruz. Çiftçilerimize de bu anlamda önemli destekler veriyoruz. Vatandaslarimiza ve çiftçimize kiraz fidani dagitiyoruz. Körfez’deki her evin bahçesinde mutlaka birkaç kiraz fidani vardir. Bunlarin sayilarini arttirmak için elimizden geleni yapmaya devam edecegiz" dedi.

Konusmanin ardindan Körfez Belediyesi Sanat Merkezi ögrencileri tarafindan konser gerçeklestirildi.

Gruplar halinde sahneye çikan minik sanatçilar, performanslari ile tam not aldi. Egitmenlerin de sahne aldigi gecede, Baskan Sögüt’de gençlerle birlikte horon oynadi.
Kaynak: İHA