Ulusal Tiyatro Festivali Samsun'da Seyirciyle Bulusuyor

Ondokuz Mayis Üniversitesi Tiyatro Toplulugu (OMÜTIT) tarafindan geleneksel olarak her yil düzenlenen “Ulusal Tiyatro Festivali” bu yil da Ondokuz Mayis Üniversitesi Güzel Sanatlar Kampüsü OMÜ Sahnesi’nde ücretsiz olarak seyircisiyle bulusuyor.

Ulusal Tiyatro Festivali Samsun'da Seyirciyle Bulusuyor
Mezunlar Yönetim Kurulu Üyesi Hülya Sadiye Dogan, bu yil 27.’si düzenlenen “OMÜTIT Ulusal Tiyatro Festivali” hibrit egitimin sürdügü ve ögrencilerin uzaktan egitime geçmesi, birçok tiyatro toplulugunun faaliyetlerine ara vermesi de dikkate alindiginda büyük deger tasidigini ifade etti.

Hem ev sahibi üniversitenin hem de davetli olarak festivale katilan üniversite ögrencilerinin katilim göstermesinin bu çok eski ve köklü festivalin tüm yurtta prestiji açisindan önemli oldugunu dile getiren Dogan, festivalin diger önemli yaninin da ahde vefa açisindan OMÜTIT’IN kurucu üyelerinden 2021 yilinda vefat eden Hüseyin Ayçiçek adina düzenlenmesi oldugunu dile getirdi.

31 Mayis-4 Haziran tarihleri arasinda gerçeklesecek festivale: Dogus Üniversitesi, Trabzon Tiyatro Trafik, Baskent Üniversitesi, Neros Akademi, Bolu Abant Izzet Baysal Üniversitesi, Ankara Üniversitesi ve OMÜTIT Mezunlari oyunlariyla katilim gerçeklestirecek.

Ögrencilikleri sürerken Tiyatro Toplulugunda görev almis, üniversiteden mezun olduktan sonra bir araya gelerek Fanus adli oyunla “ilk kez” yillar sonra (2018) sahneye çikmis OMÜTIT Mezunlar Ekibi de bu yil festivalde yerlerini aldi. Fanus oyunundan sonra çalismalara devam eden ekip, Zeus, Bir Zaman Tiyatro, Ay Isiginda Samata oyunlarini hem festival kapsaminda hem de turnelerde sergiledi. Istanbul, Ankara ve Samsun’da grup olusturan “OMÜTIT Mezunlari” Bu yil, Samsun ekibinin hazirladigi “Bir Daha Çal Sam” adli iki perdelik komedi türündeki oyunla seyircisiyle bulustu.
Kaynak: İHA