Polonya Basbakani Morawiecki Açiklamasi 'AB Ile NATO Arasinda Daha Yakin Isbirligine Duyulan Ihtiyaci Fark Ettik'

Polonya Basbakani Mateusz Morawiecki, Avrupa Birligi (AB) ile NATO arasinda yakin isbirligine ihtiyaç duyuldugunu, bu yakin isbirliginin AB ve NATO’nun dogu kanadinda güvenlik seviyesini güçlendirecek olumlu bir ek itici güç olacagini söyledi.

Polonya Basbakani Morawiecki Açiklamasi 'AB Ile NATO Arasinda Daha Yakin Isbirligine Duyulan Ihtiyaci Fark Ettik'


Polonya Basbakani Mateusz Morawiecki Moldova’nin baskenti Kisinev’de düzenlenen Ikinci Avrupa Siyasi Toplulugu Zirvesi sonrasi düzenledigi basin toplantisinda, AB ile NATO arasinda yakin isbirligine duyulan ihtiyaci dile getirdi. Polonya’nin hem AB üyesi hem de dünya tarihinin en güçlü askeri ittifakinin üyesi oldugunu belirten Basbakan Morawiecki, ancak diger tarafta Ukrayna’da uzun yillar sürecek savasa kendilerini hazirlamak zorunda olduklari kararli bir rakipleri oldugunu söyledi.

NATO ve AB arasindaki isbirliginin AB ve NATO’nun dogu kanadinda güvenlik seviyesini güçlendirecek olumlu bir ek itici güç olacagini aktaran Morawiecki, Ukrayna’ya para ve silah yardiminin devam etmesi gerektigini ifade etti.

Morawiecki, Rusya tarafindan kaçirildigi iddia edilen Ukraynali çocuklara iliskin bir takim materyalleri de Ukrayna’ya teslim ettiklerini duyurdu.

Morawiecki, zirvede tüm Avrupa’nin güvenlik mimarisi kapsaminda göç ve siber güvenlik konularini da masaya yatirdiklarini belirtti.

Rusya’nin Ukrayna’ya karsi baslattigi hibrit savasta göçün bir silah haline geldigini ifade eden Morawiecki, Avrupali liderlerin Ortadogu’dan getirilerek Belarus üzerinden Polonya sinirina yigilan yapay göç dalgasi karsisinda durumu iyi idare ettikleri için kendilerini takdir ettiklerini söyledi.

Morawiecki, toplantida Rus propagandasiyla mücadele konusunun da ele alindigini bildirdi.
Kaynak: İHA