Osmani Açiklamasi 'Vucic, Baris Istiyorsa Suç Çetelerini Desteklemeye Son Vermeli'

Kosova Cumhurbaskani Vjosa Osmani, Sirbistan Cumhurbaskani Aleksandar Vucic’i Kosova’daki yasa disi örgütleri desteklemekle suçlayarak, “Eger baris istiyorsa, suç çetelerini desteklemeye son vermeli" dedi.

Osmani Açiklamasi 'Vucic, Baris Istiyorsa Suç Çetelerini Desteklemeye Son Vermeli'
Kosova Cumhurbaskani Vjosa Osmani, Moldova’daki Avrupa Siyasi Toplulugu zirvesinde Sirbistan ve Kosova arasindaki gerginlikle ilgili gazetecilere açiklamalarda bulundu. Osmani, “Bölgenin geneli, özellikle de Kosova zorluklarla karsi karsiya. Sirbistan, bölgemizde Rusya’nin uydusu gibi hareket ediyor ve sürekli Kosova ile diger bölge ülkelerini istikrarsizlastirmaya çalisiyor. Burada, bu tür istikrarsizlastirma girisimleriyle mücadele için partnerlerimizin destegini talep ediyorum” diye konustu.

Sirbistan Cumhurbaskani Aleksandar Vucic’i Kosova’daki yasa disi örgütleri desteklemekle suçlayan Osmani, “Vucic, eger gerçekten baris istiyorsa, suç çetelerini desteklemeye son vermeli. Bunu henüz göstermedi” dedi.

Osmani, “Durum gergin. Ancak Kosova’da hukukun üstünlügünü yeniden tesis ettigimize emin olmaliyiz ve tehdidin Sirbistan’in Kosova’nin egemen bir devlet olarak varligini reddetmesinden kaynaklandigini kabul etmeliyiz" ifadelerini kullandi.

Kosova’nin en zor zamanlarinda yaninda olan müttefikleriyle koordinasyonun önemli oldugunu vurgulayan Osmani, zirve çerçevesinde Almanya Basbakani Olaf Scholz, Fransa Cumhurbaskani Emmanuel Macron ve diger Avrupali liderlerle bir araya gelecegini ifade etti.

Osmani, Sirbistan Cumhurbaskani Vucic ile görüsmeyi ise planlamadigini vurguladi.
Kaynak: İHA