Mahalle Kreslerinde Anneler El Sanatlarini, Çocuklar Da Egitimlerini Gelistiriyor

SAMSUN – Ilkadim Belediyesi tarafindan hayata geçirilen mahalle kreslerinde anneler el sanatlarini gelistirirken, çocuklar da egitim, ögretimlerine devam ediyor.

Mahalle Kreslerinde Anneler El Sanatlarini, Çocuklar Da Egitimlerini Gelistiriyor
“Mahalle Kresi ve Kültür Evleri Projesi”nin kenar mahallelerde dar gelirli ailelerin çocuklarinin kötü aliskanliklardan uzaklastirdigini, toplumda kisilik ve kimlik kazaniminda etkin rol üstlendigi söyleyen Ilkadim Belediye Baskani Necattin Demirtas, projenin daha da gelistirilerek daha çok aileye ve ögrencilere ulasmayi amaçladiklarini söyledi.



“Bizde kenar mahalle çocugu olarak büyüdük”

Kendisinin de kenar mahallede büyüdügünü ifade eden Baskan Necattin Demirtas, “Bizde kenar mahalle çocugu olarak büyüdük. Büyüklerimiz geçim sikintisi nedeniyle bizlerle ilgilenemedi. Ilerde olurda halka hizmet edecek bir pozisyona gelirsem bende sonraki nesillerin gelisimine katki destek sunacagim diye kendi kendime bir söz vermistim. Çocuklarin kisilik ve kimlik kazanmasinin 4-6 yas gurubunda ancak gerçeklestigini daha sonra kisilik kazanmaktan ne yaparsaniz yapin çok basarili olunmadiginda etkilenerek dar gelirli ailelerin bulundugu mahallelerimizde yavrularimizi saglam aile baglariyla yetisen bir birey olarak egitimlerini almasinda bu projeyi ilçemizde hayata geçirdik. Bu projemizi daha da genis çerçeveli bir hale getirmek içinde ilçe halk egitimden destek alarak kreslerimize evlatlarini getiren annelerin aile bütçesine katki saglayacak bir ortam hazirlayarak biçki dikis yada nakis üzerine el sanatlarina yönelik yaptiklari el emegi göz nuru ürünlerin satisina yönelik bir uygulamayi da hayata geçirecegiz. Farkli branslarda bünyemizde 70’e yakin kursumuz var. Bu manada halk egitim isbirligiyle anneler için kurs, çocuklarimiz içinde ana sinifi ögretmenlerinden de istifade ediyoruz” dedi.



“Alt gelir kategorisinde ailelerimize ücretsiz”

Maddi durumu zayif olan ailelerin çocuklarinin topluma kazandirma mantigiyla 2022 yilinda Çatalarmut, Zeytinlik, Ilyasköy mahallelerinde hizmete devam eden kreslere Kadiköy, Karasamsun, Cedit, Saitbey, Ataköy’deki kreslerin de eklendigini dile getiren Baskan Demirtas, “Dar gelirli ailelerimizin bulundugu mahallelerimize öncelik vererek fiziki sartlara uygun olan yapilari kiralayarak çocuklarimiza göre dizayn edip kres haline getiriyoruz. Kreslerimize basvuru yapan vatandaslarimizdan önce ailenin mali durumuna bakiyoruz. Alt gelir kategorisinde olanlarin basvurularini kabul ediyoruz. Buda asgari ücretin üçte biri oraninda kisi basi geliri 2 bin 835 TL’nin altinda olan ailelerin çocuklarini ebe beyinleriyle buraya ücretsiz kayit ediyoruz. Kreslerimizde bir ögün çocuklarimiza yemek veriyoruz. Ayrica su an hizmet veren kreslerimizi denetliyor, en küçük bir eksilik oldugunda da aninda müdahale ediyoruz. Burada yikilan kalpler bir dünyanin yikilmasi ve kirilmasidir. Buna asla müsaade etmeyiz” diye konustu.

Kreslerde çocuklar egitimlerini alirken, velileri de kendileri için olusturulan kurslardan yararlanarak el sanatlarini gelistirme firsati buluyorlar.
Kaynak: İHA