Denizli Ticaret Odasi Yerel Zenginliklere Ev Sahipligi Yapti

Denizli Ticaret Odasi (DTO), kentte ilk kez düzenlenen yerel eylem gruplari senligine ev sahipligi yapti.

Denizli Ticaret Odasi Yerel Zenginliklere Ev Sahipligi Yapti


Denizli Yerel Eylem Grubu (YEG) dernekleri tarafindan gerçeklestirilen YEG Senligi, Denizli’de ilk defa düzenlendi.

Denizli YEG’de Serinhisar’da kurulu Kizilhisar Yerel Eylem Grubu Dernegi, Bozkurt’ta kurulu Hambat Yerel Eylem Grubu Dernegi, Buldan’da kurulu Doku Yerel Eylem Grubu Dernegi, Çal’da kurulu Kayi Pazari Yerel Eylem Grubu Dernegi, Çameli’de kurulu Çameli Yerel Eylem Grubu Dernegi ile Kale ve Beyagaç’ta kurulu Kalebey Yerel Eylem Grubu Dernegi olmak üzere 6 dernek faaliyet gösteriyor. Yerel Eylem Grubu üyesi derneklerin birlikte organize ettikleri, Türkiye’de bir ilk olan Denizli YEG Senligi, iki gün Denizli Ticaret Odasi’nin (DTO) hizmet binasi önünde gerçeklestirilecek. Etkinlikte stant açacak olan derneklerin temsilcileri, faaliyet bölgelerini ve yerel ürünlerini anlatacaklar; ürünlerinin tadimi ile tanitimini yapacak. Yerel Eylem Gruplari, yerelde yasayan topluluklarin harekete geçirilmesi ve kirsal kalkinmanin yerelde yasayan topluluklar araciligiyla gerçeklestirilmesi için, Avrupa Birligi IPARD Leader Yaklasimi’ni hayata geçirmeyi hedefliyor.

“Odamiz önünde bu etkinlikle kendilerini ve yörelerini tanitma imkani sunuyoruz”

Denizli Ticaret Odasi Yönetim Kurulu Baskan Yardimcisi Hasan Araci, “Avrupa Birligi ve devletimiz tarafindan desteklenen bu organizasyonda 7 ilçemizden, 6 dernegimizi ilk kez il merkezimizde biraya getirmis olduk. Odamiz önünde bu etkinlikle kendilerini ve yörelerini tanitma imkani sunuyoruz. Burada temsilciler, iki gün boyunca açilan stantlardan vatandaslara faaliyetlerini anlatacak ve ürünlerini tanitacak. Sehrimizle özlesmis ve resmiyet kazanmis 22 yerel ürünümüz var. Denizli Ticaret Odasi olarak bu konuyu en basindan beri önemsedik. Özellikle tescil almis ürünlerimiz ve Denizli travertenleri için büyük emek sarf ettik. Sadece etkinler ve sektörle degil, sehrimizin tanitimina da katki saglamaya çalisiyoruz” dedi.



“Artik altyapi ve üstyapi çalismalari bitmis ilçelerimizde sira yerel zenginleri ön plana çikarmaya geldi”

Büyüksehir olarak hem kentin sosyal hem de çevre basta olmak üzere birçok kalkinma projelerini yürütmeye devam ettiklerini söyleyen Denizli Büyüksehir Belediye Baskani Ali Degirmenci de “2014 yilinda Denizli, büyüksehir olan sehirler arasinda yerini aldi. Büyüksehir olmamizla birlikte 9 ilçemiz ve 616 mahallemizle artik büyüksehir imkanlari ulasmaya basladi.

Ulasim basta olmak üzere hizmet kalitesini her yere ulastirmayi sürdürüyoruz. Artik altyapi ve üstyapi çalismalari bitmis ilçelerimizde sira yerel zenginleri ön plana çikarmaya geldi. Vatandaslarimizin elinden tutarsak, onlarin refah seviyesini yükseltirsek, oralarin zenginleri öne çikar. Büyüksehir Belediyesi bu konuda üstüne düseni yapmaya devam ediyor” seklinde konustu.



“Yogun bir katilim gerçeklesti”

Senlikte Çameli ilçesini temsil eden Ahmet sagdiç ise “Bu Avrupa Birligi ve Çameli ilçemizin birlikte yaptigi bir projedir. Senligimiz ve standimiz çok büyük ilgi görüyor. Yogun bir katilim gerçeklesti. Umarim bu tür etkinlikler daha çok düzenlenir. Bizler Çameli ürünlerini tanitiyoruz. Ilçemizin zenginliklerini burada sundugumuz için mutluyuz” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA