21. Alanya Uluslararasi Turizm Ve Sanat Festivali Yörük Göçü Ile Basliyor

Alanya Uluslararasi Turizm ve Sanat Festivali’nin 21.’si yarin geleneksel hale gelen Yörük Göçü ile basliyor. Alanya Belediye Baskani Adem Murat Yücel, Atatürk Heykeli önünden saat 17:30’da baslayacak Yörük Göçü ve Kortej Yürüyüsüne tüm vatandaslari davet etti.

21. Alanya Uluslararasi Turizm Ve Sanat Festivali Yörük Göçü Ile Basliyor
21. Alanya Uluslararasi Turizm ve Sanat Festivali bu yil ‘Cumhuriyetimizin 100. Yilinda Türk Cumhuriyetleri’ temasi ile 2-3 ve 4 Haziran tarihlerinde gerçeklestirilecek. Dünya çapinda katilimin olacagi ve Türk Devletleri’nin temsil edilecegi festival; paneller, sergiler, stantlar, konserler ile pek çok etkinlige ev sahipligi yapacak. Alanya halkinin da her yil özlemle bekledigi festival, 2 Haziran Cuma günü, saat 17:30’da Yörük Göçü ile baslayacak.

Yörük Göçü, Atatürk Heykeli önünden baslayarak Bostancipinari Caddesi’ne oradan da Iskele Caddesi’ne kadar sürecek. Yörük Göçü’nde Alanya’ya özgü pek çok geleneksel ve kültürel öge yer alacak. Büyük yürüyüs, her yil oldugu gibi binlerce vatandasin da katilimi ile cosku içerisinde gerçeklestirilecek.

Ilk gün ünlü sanatçi Hadise konser verecek

Yörük Göçü’nün ardindan Iskele Selale Meydani’nda birbirinden renkli etkinlikler ve sergiler vatandaslari bekliyor olacak. Meydanda Izmir Devlet Türk Dünyasi Dans ve Müzik Toplulugu festivale katilan vatandaslara unutulmaz bir gösteri gerçeklestirecek. Selale önündeki etkinliklerin ardindan ise Alanya Belediye Binasi arkasinda kurulan sahneye saat 21:00’de Türk Dünyasi’nin önemli sanatçilarindan Arslanbek Sultanbekov, hemen ardindan ise sevilen sanatçi Hadise çikacak. Yildizlar geçidine sahne olacak festivalde; Azerin, Tan Tasçi, Radyo D DJ’leri ve Yildiz Tilbe de Alanya’daki sevenleri ile bir araya gelecek.

Baskan Yücel Tüm vatandaslari festivale davet etti

Alanya Belediye Baskani Adem Murat Yücel, Yörük Göçü ve Kortej Yürüyüsü ile baslayacak ve 3 gün sürecek festivale tüm vatandaslari davet etti. Baskan Yücel, “Cumhuriyetimizin 100. Yilinda Türk Cumhuriyetleri temasi ile düzenleyecegimiz 21. Alanya Uluslararasi Turizm ve Sanat Festivali’miz basliyor. Sizler için onlarca etkinlik hazirladigimiz festivalimiz, yine dünya çapinda ses getirecek ve sehrimizin tanitimina da büyük katkilari olacak. Festivalimiz her yil oldugu gibi bu yil da Yörük Göçü ile baslayacak. Alanya’mizin tarihini, kültürel ögelerini ve geleneklerini korumak, kollamak ve yasatmak için her zaman canla basla çalisan bir belediyeyiz. Festivalimiz ile bu degerleri tüm dünyaya gösterme ve tanitma firsati buluyoruz. Tüm vatandaslarimizi 2 Haziran Cuma günü, saat 17:30’da Atatürk Heykeli önünden Yörük Göçü ve Kortej Yürüyüsü ile baslayacak festivalimize tüm halkimizi davet ediyorum” dedi.

Kaynak: İHA