Yalova'da Türkiye'nin Yerli Ve Milli Ilk Otomobili TOGG Izdihami

Sanayi ve Teknoloji Bakani Mustafa Varank, Türkiye’nin ilk yerli ve milli otomobili TOGG ile Yalova’ya geldi. TOGG’u görmek isteyen vatandaslar izdihama neden olurken Bakan Varank, “14 Mayis’ta biz evelallah bu eski Türkiye kalintilarini, bu koalisyon meraklilarini tarihin çöplügüne gönderirsek Türkiye çok farkli bir yüzyila uyanacak” dedi.

Yalova'da Türkiye'nin Yerli Ve Milli Ilk Otomobili TOGG Izdihami
TOGG’la Yalova’ya gelen Bakan Varank, kent girisinde il protokolü tarafindan karsilandi. Burada AK Parti Yalova milletvekilleri Ahmet Büyükgümüs, Meliha Akyol, Yalova Belediye Baskani Tutuk ve Yalova milletvekili adayi Erhan Dede, Türkiye’nin otomobili TOGG’a binerek 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydani’nda Bakan Varank’la birlikte geldi. Yolda yasanan izdiham nedeniyle otomobil 2 dakikalik yolu yaklasik 45 dakikada ulasti.

“Ne üretimi, ne ekonomiyi bilen bir muhalefet var”

Meydandan konusma yapan Bakan Varank, vatandaslarin Türkiye ve Yalova’yi 21 yilda getirdikleri durumu çok iyi bildigini söyledi.

Muhalefetin yapilan projeleri sürekli elestirdigini söyleyen Varank, TOGG ile AK Parti’nin hikayesinin birbirine çok benzedigini belirterek, “Hatirliyor musunuz, ‘Biz Türkiye’nin otomobilini yapacagiz’ dedigimizde, ‘Yapamazsiniz’ dediler. Daha sonra biz otomobilleri, TOGG’u Türkiye’ye tanittik, ‘Bunun fabrikasi nerede?’ dediler. Fabrikanin temellerini attik, ‘Siz bu fabrikayi bitiremezsiniz’ dediler. Fabrikayi bitirdik, ’Bunun içinde üretim bandi yok’ dediler. Arabalar üretilmeye basladi, ‘Bunu kim alacak’ dediler. Arabalar yollarda gözüküyor, vatandaslarimiz ön siparislerini verdi, bu sefer dediler ki, ‘Bu arabalar Italya’dan geliyor, siz bizleri kandiriyorsunuz.’ Karsimizda, ne Türkiye’yi, ne dünyayi bilen, ne üretimi, ne ekonomiyi bilen bir muhalefet var. O kadar cahiller ki Gemlik’i Italya’da zannediyorlar” ifadesini kullandi.

“Denizde Türkiye gemisini salimen yüzdürecek bir tane kaptan var”

Muhalefete 14 Mayis’ta daha güçlü bir ders verilmesi gerektigini dile getiren Varank, dünyanin bir türbülanstan geçtigini belirterek, “Bakin her gün bir kriz var, etrafimiz ates çemberi. Bu ates çemberinde, firtinali denizde Türkiye gemisini salimen yüzdürecek bir tane kaptan var. Tecrübesiyle, cesaretiyle, bu ülkeye verdikleriyle, fedakarligiyla bir tane kaptan var, o da Recep Tayyip Erdogan. Alllah’in izniyle onu kaptan kösküne oturtacagiz. Bu yeterli olmaz. O takimin kaptani ama ayni zamanda ona yardimci olan yol, takim arkadaslari var. Onlara da güçlü bir destek vermemiz lazim. TBMM’de Sayin Cumhurbaskanimizi yalniz birakmamiz lazim” ifadesini kullandi.

“Senin içisleri bakani oldugun dönemde bu ülkede terör kol geziyordu”

Karsilarinda bir yikim ekibi oldugunu anlatan Varank, bu ekibin Türkiye’yi koalisyon dönemlerine geri götürmeye çalistigini belirtti.

Koalisyon dönemlerindeki krizleri hatirlatan Varank, “Simdi çikmis diyorlar ki, ‘Biz bu ülkeye tekrardan koalisyon vaat ediyoruz. Bakiniz bu 6’li masada bir hanimefendi vardi. Masadan kalkti, masaya, ‘kumar masasi, kumpas masasi’ dedi.

Simdi tekrar masaya döndü, masanin faziletlerini anlatiyor. Diyor ki, ‘Bu ülkede en müreffeh, mutlu zamanlar koalisyon dönemleriydi.’ Ya sen bizim aklimizla alay mi ediyorsun. Biz o koalisyon, o kitlik, o yokluk dönemlerini yasadik. Hastane kapilarinda bizim vatandaslarimizin süründügü dönemleri yasadik ama daha da önemlisi, senin içisleri bakani oldugun dönemde bu ülkede terör kol geziyordu, kol. Bizim karakollarimiz saatlerce Güneydogu’da bombalaniyordu, biz bir tane helikopter kaldirip mücadele edemiyorduk. Belki kendisi sirça köskünde mutlu yasiyordu ama bu millet koalisyonlarda çekiyordu. Bunun için degerli kardeslerim bu koalisyon anlayisina, eski Türkiye’ye bu ülkeyi mahkum etmemiz lazim. Bunun yolu da 14 Mayis’tan geçiyor. Iste 14 Mayis’ta biz evelallah bu eski Türkiye kalintilarini, bu koalisyon meraklilarini tarihin çöplügüne gönderirsek Türkiye çok farkli bir yüzyila uyanacak. Farkli bir pencere Türkiye’nin önünde açilacak. Onun için sizlerden bir tane daha söz istiyorum. Bu eski Türkiye kalintilarini sandiga gömmeye var miyiz? Tarihin çöplügüne göndermeye var miyiz? Insallah bunu basaracagiz.”

“Kiliçdaroglu’na güvenip konusuyorlar”

Kirli pazarliklarin sadece 6’li masada yapilmadigina deginen Varank, sözlerini söyle sürdürdü:

“Bu kirli pazarliklari iktidar sevdasiyla o kadar ileriye tasidilar ki, su an terör örgütleriyle pazarlik yapiyorlar. Kandil’deki PKK’nin sözde liderleri, her gün açiklama yapiyor. ’14 Mayis’tan sonra biz Imrali’daki tecritti bitirecegiz’ diyorlar. 14 Mayis’tan sonra hapishanedeki bütün teröristleri disari çikaracagiz’ diyorlar. ‘14 Mayis’tan sonra özerkligi getirecegiz’ diyorlar. Bunlari diyorlar dinliyorsunuz degil mi? Peki, bu cesareti nereden buluyorlar, kime güvenip bunu konusuyorlar? Kiliçdaroglu’na güvenip konusuyorlar. Iste pazarliklar bu boyutta ama sadece bu pazarliklar bir terör örgütüyle degil, FETÖ ile de pazarlik yapiyorlar. FETÖ’cüler her gün açiklama yapiyor. ’14 Mayis’tan sonra Türkiye’ye dönecegiz’ diyorlar. ‘KHK’lilari, bu ülkede askerin, polisin içindeki teröristleri tekrar görevlerine iade edecegiz’ diyorlar. Bu cesareti nereden buluyorlar, Kiliçdaroglu’ndan buluyorlar. Iste bizim teröristlere müsaade etmemiz lazim. Terör örgütlerinin bu ülkede borusunu öttürmesine müsaade etmemiz lazim. Yalovali buna müsaade eder mi? Terör örgütlerinin önünde dimdik durur mu? Iste onun için bu kader seçiminde çok dikkatli olacagiz.”

Bursa’dan milletvekili adayi olan Varank, komsu iki ilin birlikte kalkinacagini anlatti. Yalova’nin sanayiden tarima, turizmden ulasima kadar bir çok potansiyeli oldugunu sözlerine ekleyen Varank, Yalova milletvekilleriyle birlikte çalisacaklarini söyledi.



Varank, buradaki programin ardindan gençler bulusma etkinligine katildi.

Kaynak: İHA