Tokat'ta 'Dördüncü Ulusal Tip Ögrencileri Kongresi' Düzenlendi

Gaziosmanpasa Üniversitesi Tip Fakültesi ögrencileri tarafindan düzenlenen ’IV. Ulusal Tip Ögrenci Kongresi’ düzenlendi.

Tokat'ta 'Dördüncü Ulusal Tip Ögrencileri Kongresi' Düzenlendi
27 Farkli Üniversiteden 250 katilimcinin bulundugu ’IV. Ulusal Tip Ögrenci Kongresi’ sunumlar ve çesitli etkinliklerle sona erdi. Kongrenin açilis programi 15 Temmuz Kongre ve Kültür Merkezi Milli Irade Konferans Salonunda gerçeklesti. Düzenlenen kongreye Tokat Gaziosmanpasa Üniversitesi Tip Fakültesi Dekani Prof. Dr. Namik Özkan, Tip Fakültesi Dekan yardimcilari Prof. Dr. Fikret Erdemir, Doç. Dr. Nagehan Yildiz Çeltek, Üniversite Hastanesi Bashekimi Prof. Dr. Erkan Gökçe, Bashekim Yardimcisi Dr. Ögr. Üyesi Süheyla Uzun, akademisyenler ve ögrenciler katildi.

Kongrenin açilis konusmasini yapan Tokat Gaziosmanpasa Üniversitesi Tip Fakültesi Doktor ve Kongre Baskani olan Resulhan Karabag, “Ilkini 2013 yilinda ‘Enfeksiyon’, ikincisini 2019 yilinda ‘Beslenme’ üçüncüsünü 2022 yilinda ‘Tipta Disiplinler Arasi Yaklasim’ ve dördüncüsünü de 2023 yilinda ‘Ustadan Çiraga Tip’ olarak belirledigimiz Tip Ögrenci Kongrelerimizin, degerli hekim adayi arkadaslarimizin gelisimine katkida bulunmak ve hekimlik alaninda büyük basarilara imza atmis hocalarimizin tecrübe ve deneyimlerini bizlerle paylasarak bizlerin gelisimine fayda saglanmasi için yapmaktayiz. Dünyanin en eski mesleklerinden olan hekimlik meslegi insanoglunun ihtiyaçlarindan dogmus bir sanattir. Dogaldir ki insanoglu var oldugundan itibaren ilk ihtiyaci ve refleksi yasamini devam ettirmek ve sagligini korumak olmustur. Hekimlik meslegi bir yandan usta çirak iliskisi ile deneyim ve yeteneklerini nesilden nesile aktarilmasini saglamaktir. Diger yandan ise bilimi kümülatif bir sekilde kullanarak uygulama ve yöntemlerle sinirlari gelistirerek kaliteyi artirmaktir. Tokat Gaziosmanpasa Üniversitesi Bilimsel Arastirma Toplulugu olarak yaptigimiz etkinliklerde, bilimsel arastirma ve çalismalarda tip fakültesi ögrencilerinin bilimin aydinlattigi ilerlemeleri nihai hedefimizdir. Kongremize katilimlarinizdan dolayi çok tesekkür ederim” ifadelerini kullandi.

"Hekimlik bir sanattir"

Tokat Gaziosmanpasa Üniversitesi Tip Fakültesi Dekani Prof. Dr. Namik Özkan, Hekimlik meslegini seçenlerin için oldukça zor bir yolda oldugunu belirterek "Hekimlik bir sanattir. Ömür boyu ögrenmeye devam edeceginiz bir meslektir. Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Beni Türk Hekimlerine Emanet Edin’ sözünden yola çikarak daha çok çalismali ve kendimizi gelistirmeliyiz. Bu kongreler hem bizler hem de sizler için son derece önemli ve gelisimimizde son derece büyük bir avantajdir. Bu sene 4’üncüsü düzenlenen IV. Ulusal Tip Ögrenci Kongresi’nin basarili bir sekilde geçmesini temenni ediyor, katilimlarinizdan dolayi tesekkür ediyorum” dedi.

Kongrenin ‘Ustadan Çiraga Tip’ konulu açilis sunumu Hacettepe Üniversitesi Genel Cerrahi Bölümü Emekli ögretim üyesi Prof. Dr. Iskender Sayek tarafindan gerçeklestirildi.

Söylesi sonrasi Prof. Dr. Sayek’e Üniversitemiz Tip Fakültesi Dekani Prof. Dr. Namik Özkan tarafindan tesekkür belgesi ve hediye takdiminde bulunuldu.
Kaynak: İHA