Siirt'te Kuyumculardan Vatandaslara Sahte Altin Uyarisi

Siirt’te kuyumcular, dügün sezonunun baslamasiyla internet üzerinden altin satisi yapan bazi kisilerin akil almaz yöntemlere basvurdugunu belirterek, vatandaslari güvenilir siteler ve kuyumculardan alisveris yapmasi konusunda uyardi.

Siirt'te Kuyumculardan Vatandaslara Sahte Altin Uyarisi
Siirt’te yillardir kuyumculuk yapan Cahit Özçelebi, dügün sezonunun baslamasiyla birlikte vatandaslari internet üzerinden satilan sahte altina karsi uyardi.

Son zamanlarda internet üzerinden yapilan altin alisverislerinde altinlarin sahte çiktigini gördüklerini belirten Özçelebi, “Dügün sezonunun açilmasiyla birlikte altin satislari artti. Bununla beraber internetten altin alimlari da artti. Internetten altin alinmamasini tavsiye ediyoruz. Sahte altin piyasada çok fazla ve dügün sezonu da açildi. Insanlar internetten altin almaya basladi.

Internetten alinan altinin alinmamasini tavsiye ediyoruz, çünkü piyasada sahte altin çok fazla. Tanidiginiz, güvendiginiz kuyumculardan altin almanizi tavsiye ediyoruz. Vatandaslar internetten satin aldiklari altinlari bize getiriyorlar. Analiz ediyoruz çogu sahte çikiyor. Dügün sezonunun açilmasiyla birlikte altindaki ragbet de artti. Insanlar çocuklarini evlendirecek ve haliyle internetten satilan altin piyasaya göre çok daha uyguna veriliyor. Ama tabi vatandas bu altinlarin ayarini, gramini, milimetresini bilmeden aliyor. Dolayisiyla bize getirdiklerinde sahte olduklarini ögreniyorlar ve sasiriyorlar. Onun için vatandaslarimizi sahte altin alma konusunda uyarmak istiyorum. Internetten alisveris yapmamalarini, tanidiklari, güvendikleri kuyumculardan alisveris yapmalarini tavsiye ediyorum” dedi.

Kaynak: İHA