Gözlügü Taktilar, Yürümekte Güçlük Çektiler

Edirne’de "Karayolu Trafik Haftasi" dolayisiyla düzenlenen etkinlikte, alkollü araç kullanimin etkilerini göstermek için ’alkol simülasyon gözlügü’ ile deneme yapan vatandaslar, serit üzerinde yürümekte güçlük çekti.

Gözlügü Taktilar, Yürümekte Güçlük Çektiler
Edirne Il Emniyet Müdürlügü Trafik Tescil ve Denetleme Subesi ekipleri tarafindan "Karayolu Trafik Haftasi" dolayisiyla düzenlenen etkinlikte; polis, jandarma, saglik ve AFAD ekiplerinin kullandigi teknolojik aletler ve ekipmanlar, vatandaslara uygulamali olarak tanitildi. Etkinlikte renkli görüntüler ortaya çikti.

Edirne’de “Karayolu Trafik Haftasi” etkinlikleri çerçevesinde Saraçlar Caddesi’nde kurulan stantlar yogun ilgi gördü. Açilan stantlarda vatandaslar uygulama ve brosürlerle bilgilendirilirken, vatandaslarin çocuklarina ise boyama kitabi, defter, kirmizi düdük gibi hediyeler dagitildi.

Edirne Il Emniyet Müdürlügü Trafik Tescil ve Denetleme Subesi ekipleri, kurulan parkurda ’alkol simülasyon gözlügü’ ile uygulama yaptirdigi vatandaslara olusabilecek kazalari uygulamali olarak anlatti.

"Bu uygulama gerçekleri yansitiyor"

Etkinlikteki uygulamaya katilan vatandaslardan Emre Erdem, "Güzel bir uygulama. Burada alkollü araç kullanmanin ne kadar kötü bir durum oldugu anlatilmak isteniyor. Asla tasrif etmedigim bir durum. Kendim de yasadim bu durumu, alkollü olarak büyük bir kaza geçirmistim. O günden sonra alkollü araca binmiyorum. Bu uygulama gerçekleri yansitiyor. Bu uygulama gözlügü ile bunu daha iyi anliyorsunuz. Kimsenin alkollü araca binmesini tavsiye etmem" dedi.



"Hem kendisine hem de yanindakine zarar verebilir"

Ahmet Buskut, alkollü araç kullaniminin hem kendine hem de yaninda birisi varsa ona zarar verdigini belirterek, polis ekiplerinin yaptigi bu uygulamanin çok faydali oldugunu aktardi.

Gülben Güler, uygulamalarin hem kadinlarin hem de çocuklarin korunmasi amaciyla yapilan uygulamalarin güzel oldugunu söyledi.



Önder Uçkur, uygulamada alkol gözlügü ile test ettiginde kendisini sanki alkol almis gibi hissettigini ve dubalara çarparak geçtigini belirtti.

Alkollü araç kullanmanin çok tehlikeli oldugunu aktaran Uçkur, kurallara uymak ve alkollü araç kullanmamak gerektigini ifade etti.

Kaynak: İHA