Depremde Üzerine Duvari Yikilan Çocuk, Yeniden Yürüyecegi Günlerin Hayalini Kuruyor

Hatay’da depremde yikilan bahçe duvarinin altinda kalmasi sonucu bel bölgesinde kiriklar olusan 13 yasindaki Ibrahim Halil Senen, tekerlekli sandalyede yasamini sürdürüyor. Senen’in tek hayali uzanacak bir yardim eliyle yeniden arkadaslariyla kosup oynamak ve okuluna devam edebilmek.

Depremde Üzerine Duvari Yikilan Çocuk, Yeniden Yürüyecegi Günlerin Hayalini Kuruyor
6 Subat tarihindeki Kahramanmaras merkezli depremlerde en büyük yikimin meydana geldigi Hatay’in Kirikhan ilçesinde Emrah-Zeynep Senen çiftinin tek katli müstakil evleri de zarar gördü. Deprem gecesi aile 4 çocuklariyla birlikte panikle disari kaçti. Bu sirada bahçede yaklasik 3 metre yüksekligindeki bahçe duvari 13 yasindaki 7. sinif ögrencisi Ibrahim Halil Senen’in üzerine yikildi. Yikintilarin arasindan çikarilan çocuk, ancak birkaç gün sonra bir saglik kurulusuna götürülebildi. Yapilan tedavide bel bölgesinde kiriklar olusan Senen’e, korse takilarak tekerlekli sandalye verildi.

Tekerlekli sandalyede yasamini sürdüren Senen, desteksiz sadece birkaç adim atabiliyor. Gününün büyük çogunlugunu tekerlekli sandalyede geçiren Senen, yeniden arkadaslari gibi kosup oynamak ve okula gidebilmek için tedavi yardimi bekliyor.

Oglunu yalniz birakmayan anne Zeynep Senen, depremden yaklasik bir ay önce safra kesesinden ameliyat olan Ibrahim’in o gece uyuyamadigini hatirlatti.

"Uzun süredir tedavi ettiremiyoruz"

6 Subat’ta sallantiyla uyandiklarini anlatan Senen, “Sarsinti durmadi esim ve ben çocuklarimizi disari çikarmaya çalistik. Esimin üzerine kapi kapaninca Ibrahim’in elini birakip geriye gittigimde, disari yönelen oglumun üzerine duvar çöktü. Oglumu kurtardik 3 gün boyunca yarali sekilde arabada yattik. Adana’ya gittik, daha sonra Samsun’a sevk edildik. 25 gün çelik korse ile Ibrahim hastanede yatti. Riskli oldugu için ameliyata almadilar. 4-5 ay sirt üstü yatarsa kaynama olacagini söylediler. Oglumun okul hayati yarim kaldi. Oglumun tedavisi için gerekli bir sey yapamiyoruz. Uzun süredir tetkiklerini yaptiramadik. Belinde agrilar var. Imkanlarimiz kisitli” dedi.

Senen, oglunun iyi bir tedavi olup, eskisi gibi yürüyüp kosmasini istedigini sözlerine ekledi.

"Yürümek istiyorum"

Arkadaslarini uzaktan izleyen Ibrahim Halil Senen, “Deprem gecesi disari çikarken, hava birden aydinlandi. Savruldum ve duvar üstüme yikildi. Annemler beni çikardi, yürüyemiyordum. Belim ve ayagimda agrilar vardi, alnimdan kan akiyordu. Disari çiktik her yer kötüydü. Simdi zor oturuyorum, yürüyemiyorum. Eskisi gibi yürüyüp, kosmak, top oynamak, arkadaslarimla gezmek istiyorum. Okuluma da geri dönmek istiyorum” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA