Hatay'da Kamyon Faciasinda Ölen 7 Kisi, Yan Yana Defnedildi

Hatay’in Antakya ilçesinde, tir ile çarpistiktan sonra kontrolden çikan hafriyat kamyonunun daldigi asker ugurlamasinda hayatini kaybeden 13 kisiden 3’ü çocuk 7 kisi, son yolculuklarina ugurlandi.

Hatay'da Kamyon Faciasinda Ölen 7 Kisi, Yan Yana Defnedildi
Iki gün önce saat 19.00 siralarinda Antakya Topbogazi mevkisinde meydana gelen kazada, iddiaya göre sürücüsü ögrenilemeyen 34 DF 6798 plakali hafriyat kamyonu, Belen’den Antakya yönüne ilerleyen Mehmet Garip Seyhanli idaresindeki 16 ADD 920 plakali tir ile çarpisti. Çarpismayla sürücüsünün kontrolünden çikan kamyon, karsi seride geçerek yol kenarinda Kirikhan ilçesinden Ahmet Koyuncu’nun asker ugurlamasi için bekleyen 9 otomobil ve 2 minibüse çarpti. Park halindeki araçlar ve kamyon alev aldi. Kazada 13 kisi hayatini kaybederken, 2’si agir 30 kisi de yaralandi. Yaralilar bölgedeki hastanelere kaldirilirken, cenazeler ise otopsi için Adana Sehir Egitim ve Arastirma Hastanesine kaldirildi. Burada yapilan otopsinin ardindan, Hatice Kalbur, Hüseyin Hanifi Kalbur, Ibrahim Koyuncu, Meryem Koyuncu, Güsen Koyuncu, Alyasima Koyuncu (3) ve Aras Sancar Koyuncu(2) için Kirikhan ilçesi Alsancak Mezarligi’nda tören düzenlendi.

7 tabut mezarlik içinde briketlerin üzerine yan yana siralandi. Ikindi namazinin ardindan, Hatay Il Müftüsü Mevlüt Topçu’nun kildirdigi cenaze namazi sonrasi, cenazeler gözyaslari içinde yan yana topraga verildi.

Törene Hatay Valisi Oguzhan Bingöl, Kirikhan Kaymakami Mahmuthan Arslan ve çok sayida cenaze yakini katildi.

Kazada hayatini kaybeden Halime Yildirim, Turhan Karacar ve Hediye Karacar’in cenazeleri dün defnedilmisti.
Kaynak: İHA