Cumhurbaskani Erdogan Açiklamasi 'Görevde Oldugum Sürece Adaleti Size Teslim Etmeyiz'

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan, "Selo’yu disari çikaracaklarmis. Erdogan cumhurbaskanligina devam ettigi sürece hakki hukuku adaleti biz size teslim etmeyiz" dedi.

Cumhurbaskani Erdogan Açiklamasi 'Görevde Oldugum Sürece Adaleti Size Teslim Etmeyiz'
Cumhurbaskani Erdogan, Edirne Selimiye Meydani’ndaki mitingde yaptigi konusmasina, "Biz Edirne’yi çok seviyoruz. Tarih boyunca sanli akincilarla bilegi bükülmez pehlivanlar yetistiren Edirne yanimizda oldugu müddetçe biz yedi düvele meydan okuruz. Edirne’den aldigimiz ilhamla kalkinma hamlelerinde bulunduk. Dünyaya medeniyet dersi veren Edirne ile ruhumuzu besledik" diye basladi.

Erdogan, her gün yeni bir elebasinin çikip bay bay Kemal’e destek açiklamasi yaptiginin altini çizerek, "Edirne’de yatan ve elinde 51 kardesimizin kani olan Selo destek açiklamasi yapiyor. Yurt disina kaçan FETÖ’cüler CHP’nin reklam ajansi gibi çalisiyor. Avrupa’sindan Amerika’sina her yerden koalisyon masasina destek yagiyor. Bunlara bir itiraz geldigini duydunuz mu? FETÖ’cülere dönüp siz ülkenize ihanet ettiniz kesin sesinizi diyeni, yabanci basina dönüp bu bizim seçimimiz diyeni gördünüz mü? Selo’yu disari çikaracaklarmis. Erdogan cumhurbaskanligina devam ettigi sürece hakki hukuku adaleti biz size teslim etmeyiz. 300 milyar lirayi Londra’daki tefecilerden alacak ya, sen avucunu yalarsin avucunu. Senin gibilerine bu tefeciler para vermez. Atatürk Havalimani’ni ABD’lilere verme sözü vermisler. Bize ve cumhur ittifakina kimlerin saldirdigina baktigimizda tablo tüm açikligi ile ortaya çikiyor. Gittigimiz her sehirde milletimiz bizi geçtigimiz sokaklardan miting meydanlarina milletimiz her yerde bagrina basiyor. Agzindan yalandan baska bir sey çikmayan söz verip ertesi gün tam tersini yapana ülke emanet edilir mi? Kurdugu masayi bizzat kendi ortaklarinin kumar mamasi olarak tarif ettigi birine bu ülke emanet edilir mi? Rüsvet olarak makamlar dagitan birine, vaat diye anlattiklarinin yarisi yapilmis yarisi da saçma sapan isler olana ülke emanet edilir mi? CHP LGBT’ci, IYI parti LGBT’ci HDP LGBT’ci, yanindakiler LGBT’ci. AK Parti’ye LGBT girebilir mi, MHP’ye LGBT girebilir mi? Cumhur Ittifaki’nin diger ortaklarina LGBT sizabilir mi? Çünkü bizde aile kurumu kutsal. Aile kurumumuza böyle bir seyi sürdürmeyiz" dedi.

Erdogan, "Bay Kemal FETÖ’cülerin vasitasiyla tanklarin arasindan kaçirilarak Bakirköy Belediye Baskani’nin evine gitti. Utanmadan sikilmadan haberim olsa beklerdim diyor. Onbinlerce kisi orada beklerken sen onlari görmedin mi? Hayati yalan öyle bir düsüncesi yok. Uçaklar önümüzden geçiyor, pik yapiyor. Bakirköy Belediye Baskaninin evine gidip kahveyi yudumlayarak gelismeleri izle acaba ne zaman öldürecekler. Rabim isterse sular büklüm büklüm burulur. Benim milletim bunlara degil ülkeyi günahini bile vermez. Insallah 14 Mayis’ta Edirne’nin de bu kumar masasina cevabi sandikta verecegine inaniyorum. Edirne türküsünde ne var ’ayilana gazoz bayilana limon’. 14 Mayis sabahi bunlarin limona çok ihtiyaci olacak. Bunlarin sokaga attiklari limonlar var ya onlari bunlar için hazirlayalim.

Kaybedeceklerini anladiklari için simdiden çamura yatmaya basladilar. Her partinin temsilcisinin yer aldigi heyetlerin gözetimindeki çalismalarin üzerine sanki bunu bilmiyormus gibi gölge düsürmeye çalisiyorlar. Teknolojik imkanlarin böyle gelistigi dönemde bu numaralar bayatladi. Kendi provokasyonlari ile olay çikarip utanmadan sehirlerimizi karalamaya çalisiyorlar. Dün Istanbul’u gördünüz, 1 milyon 700 bin insan Atatürk Havalimani’ndaydi. Milleti tahrik ederek buna güçleri yetmeyince tahkir ederek yasayacaklari hezimete kilif ariyorlar. Edirne’de karsimda 25 bin kisi var. Su 25 bin kisi bütün ahbabi yarani ne var ne yok hepsiyle görüserek insallah sandiga tasiyip pazar günü sandiklari patlatmaya var miyiz. Ayni senaryoyu bir önceki seçimlerde de sahnelediler. Bu milleti kirli oyunlarina alet edemeyecekler. Sizlerden ricam 14 Mayis’ta sandiklara iyi sahip çikin. Bu da yetmez 14 Mayis’a kadar tercih konusunda kafasi karisik bir komsunuzu, akrabanizi dostunuzu bulup Türkiye yüzyili safina katmanizi istiyorum. Salgindan savasa kadar küresel krizlerin yol açtigi sikintilarla da bogustuk. Dimdik ayakta kalmayi basardik. Milletimizin günlük hayatinda yasadigi sikintilarin farkindayiz. Türkiye’nin asirlik sorunlarini nasil çözdüysek bunlarin üstesinden de biz gelecegiz. Su Edirne’deki tarihi eserlerin dili olsa da konussa, acaba bunlari ayaga kim kaldirdi. Bu mücadeleyi oynanan nice tuzaklara ragmen yürüttük. Milli iradenin bilegini bükemeyince ekonomik tuzaklari soktular. Türkiye 21 yildir kazancini altyapi yatirimlarina harcadi. Türkiye modern dünyada farkli bir yere ulasti. Her alanda kendisini Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün gösterdigi muasir medeniyet seviyesine tasiyacak adimlar atti" diye konustu.

Erdogan, Gabar’da bulunan petrolün, o bölgenin 40 yil neden terör saldirisi altinda kaldigini gösterdigini belirterek, "Savunma sanayi projelerimizi neden engellediklerini de görmüs olduk. Devletimizin tüm imkanlari ile milletimizin yaninda daha güçlü yer alacagiz. Atacagimiz adimlarindan biri de sermayesi enerji gelirlerinden karsilanacak olan aile ve gençlik bankasi olacak. Ev hanimlarimizin emekliligine primlerinin üçte birine buradan destek verecegiz. Aile kurumumuzu sapkin akinlardan korumak için bu kaynaga basvuracagiz. Erdogan, Kapikule Hizli Treni’nin yapimi etaplar halinde devam ediyor. Edirne halkali 4 saatten 1 buçuk saate inecek" dedi.

Kaynak: İHA