AK Parti Genel Baskanvekili Yildirim Açiklamasi 'Siirt'te Batiya Yaptiklarimizin Üç Kati Yatirim Yaptik'

AK Parti Genel Baskanvekili Binali Yildirim, “Son 20 yildir kalkinma alaninda Siirt’te batiya yaptiklarimizin tam üç kati yatirim yaptik. Niye üç katini yaptik? Çünkü terör yüzünden buralara yatirim yapamadik. Ama artik terörün kökünü kazidik" dedi.

AK Parti Genel Baskanvekili Yildirim Açiklamasi 'Siirt'te Batiya Yaptiklarimizin Üç Kati Yatirim Yaptik'
AK Parti Genel Baskanvekili Binali Yildirim, Siirt’te bir dügün salonunda kanaat önderleri, sivil toplum kurulusu temsilcileri ve is adamlari ile bir araya geldi. Bölgeye huzurun gelmesiyle birçok alanda yatirim yaptiklarini ifade eden Yildirim, bölgede artik güvenlik ve terör sorununun olmadigini, milletin sahlanarak ayaga kalkma zamani oldugunu dile getirdi. Binali Yildirim, “Son 20 yildir kalkinma alaninda Siirt’te batiya yaptiklarimizin tam üç kati yatirim yaptik. Niye üç katini yaptik? Çünkü terör yüzünden buralara yatirim yapamadik. Ama artik terörün kökünü kazidik. Artik terörün arkasinda olanlara, iplerini ellerinde bulunduranlara da söyleyecek sözlerimiz var. Yapacak gücümüz var. IHA’larimiz, SIHA’larimiz ve uçaklarimiz, helikopterlerimiz düsmana korku veriyor, dostlarimiza güven veriyor. Nihayet tüm alt yapiyi bitirdik. Yollarimizi bitirdik, hastaneleri bitirdik, okullari yaptik, barajlarimizi yaptik. TOKI evlerimizi yaptik. Simdi sira üst yapida. Simdi sira insana yatirimi daha fazla yapmada. Insana yatirim gelecege yatirimdir. Binanin, yolun, alt yapinin bir ömrü var. 100 sene en fazla. Ama insana yapilan yatirim nesilden nesille devam eder. Artik güvenlik sorunumuz olmadigina göre, terör olmadigina göre milletimizin sahlanarak ayaga kalkma zamanidir” dedi.

Daha sonra Binali Yildirim, Güres Caddesi’nde bulunan AK Parti seçim lokalini ziyaret etti. Burada vatandaslar ve partilerle bir araya gelen Yildirim, vatandaslardan 14 Mayis’ta yapilacak cumhurbaskanligi ve milletvekilligi seçimlerinde Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan ve AK Parti milletvekili adaylarina destek olmalarini istedi. Temas ve ziyaretlerini tamamlayan AK Parti Genel Baskanvekili Binali Yildirim, Siirt’ten ayrildi.
Kaynak: İHA