Kakava Coskusunu Ve Eglencenin Tadini Çadirlarinda Çikardilar

Edirne’de her yil oldugu gibi bu yil da yerli ve yabanci binlerce turistin katilimiyla gerçeklestirilen Kakava ve Hidrellez Senlikleri, kampçilarin da ilgi odagi oldu.

Kakava Coskusunu Ve Eglencenin Tadini Çadirlarinda Çikardilar
Edirne’de her yil 5-6 Mayis tarihlerinde kutlanan ve baharin gelisini simgeleyen Kakava ve Hidrellez Senlikleri, bu yil yogun katilimla gerçeklestirildi.

Senlikler için aylar öncesinden planlar yapildi ve otellerdeki rezervasyonlar yüzde yüz doluluk oranina ulasti. Kampçilarin bu seferki duragi da Kakava ve Hidrellez Senlikleri’nin yapildigi Edirne oldu. Gündüz kentin tarihi ve turistik noktalarini dolasip yöresel lezzetlerin tadina bakan vatandaslar, gece de çadirlarini senliklerin yapildigi Sarayiçi’ne kurdu. Çadirlarini kuran kampçilar, Romanlarin çaldigi 9/8’lik oyun havalarinda müzikle uyuyup müzikle uyandi.

"Dans ederek uyuduk, dans ederek uyandik"

Ilk defa bu sekilde bir etkinlige geldiklerini söyleyen Zeynep Avakara, "Istanbul’dan geldik. Çok degisik bir deneyim oldu. Dans ederek uyuduk, dans ederek uyandik. Güzelce dileklerimizi diledik, çok eglendik. Hayatimda ilk defa böyle dans ederek uyandigimi hatirliyorum. Çadirda kalmak zevkli. Simdi hazirlanip biraz daha Edirne’nin tadini çikarip, yola çikacagiz" dedi.

Senliklere katilmak için Istanbul’dan geldiklerini söyleyen Adnan Okutan, "Selimiye Camii basta olmak üzere kentin tarihi noktalarini gezdik. Oradan ciger yemege gittik, daha sonra etkinlik alanina yerlestik. Çalgilar esliginde oynadik. Çadirimizi kurduk. Pek uyumak mümkün olmadi. Saat 05.30 gibi dilekler tutuldu, nehre atildi. Güzel ve eglenceliydi. Ilk defa geldim ama çok eglendim" ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA