Tunceli'de Kaybolan 3 Genci Arama Çalismalari 15'Inci Gününde Sürüyor

Tunceli’de araçlarinin Munzur çayina düsmesi sonucu kaybolan 3 genci arama çalismalari, 55 kilometrelik alanda yaklasik bin kisinin katilimiyla devam ediyor. Çalismalari yerinde inceleyen Vali Mehmet Ali Özkan, devletin tüm imkanlariyla arama çalismalarini yürüttüklerini belirterek amaçlarinin kayip gençleri bir an önce bularak ailelerine teslim etmek oldugunu söyledi.

Tunceli'de Kaybolan 3 Genci Arama Çalismalari 15'Inci Gününde Sürüyor
Diyarbakir’dan Tunceli’ye gezmek için gelen Azat Demiral (21), Mehmet Can Demiral (22) ve Baran Aslan Tas’in (22) bulundugu otomobil, Ovacik karayolunun 40. kilometresinde sürücünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu Munzur Çayi’na uçmustu. Kazanin ardindan baslatilan arama çalismalari 15. günde de devam ediyor. Kiyi, su alti ve su üstü arama, profesyonel rafting ekipleri, jandarma, emniyet, AFAD, itfaiye ve gönüllülerden olusan yaklasik bin kisi belirlenen 55 kilometrelik alanda çalismalarini sürdürüyor. Çalismalar çerçevesinde Uzunçayir baraj gölünün kapaklari da açilirken su seviyesinin yaklasik bir buçuk metre düstügü belirtildi.

Çalismalari yerinde takip eden Vali Mehmet Ali Özkan, ’’21 Nisan tarihinden bugüne kadar Munzur nehrine düsen 3 gencimizi arama çalismalarimiz Munzur nehri boyunca ve Uzunçayir baraji üzerinde devam ediyor. Munzur dönem itibariyle arama kurtarma çalismalari açisindan son derece zorlu bir parkur. Debisinin yüksekligi, suyun bulanikligi ve akisi itibariyle de çalisan ekiplerimizi zorlar bir mahiyette. Biz yaklasik 55 kilometrede, 16 sektörde arkadaslarimizin, çalisan ekiplerimizin özelliklerine göre çalisma yürütüyoruz. Burada AFAD’imiz, MUDAK’imiz, gönüllü ekiplerimiz, ANDA, Istanbul Itfaiyesi, Izmir, Ankara, Diyarbakir itfaiyesi ve itfaiye ekiplerimiz, JAK, SAK, polis dalgiç ekiplerimiz; hep beraber yaklasik bine yakin personelle bugüne kadar arama çalismalarini yürüttük” dedi.

Munzur’un debisinin düsmesine ragmen çalismalarin güçlükle yürütüldügünü belirten Vali Özkan, “Munzur’da kismen de olsa o günkü debi 193 metreküp saniye iken bugün 80’li metreküp saniyelere düstü. Bu biraz isimizi kolaylastirsa da halihazirda Munzur’un debisi, mevsim seviyesinin çok çok üzerinde. Bu sebepledir ki zaman zaman ekiplerimiz sahada zorlaniyor’’ diye konustu.

Baraj kapaklarinin açilmasiyla su seviyesinin yaklasik bir buçuk metre düstügünü kaydeden Vali Özkan, “Munzur’un düsen debisiyle birlikte çalismalarimizi daha etkin ve daha verimli yürütmek üzere Munzur’un aktigi Uzunçayir baraji üzerinde tribünler vasitasiyla su seviyesini düsürme gayreti içerisindeyiz. Su seviyesi Uzunçayar baraji yataginda yaklasik bir buçuk metre düstü ama gerek Pülümür gerek Munzur nehri debilerine baktigimizda isimizin kolay olmadigi da apaçik ortada. Ben bu vesileyle ailelerimize sabir, arkadaslarimiza kolayliklar diliyorum. Insallah en kisa sürede netice alir gençlerimizi ailelerine teslim ederiz. Devletimiz tüm imkan ve ekipmanlariyla burada. Ailelerimiz de çalismalarimizi, arkadaslarimizin gayretini görüyorlar” seklinde konustu.

Kaynak: İHA