Sinoplu Robotik Takimi Estonya'ya Gidecek

Robotex Antalya Ulusal Sampiyonasi’nda birincilik elde eden Sinoplu robotik takimi Asimov Effect Jr, Estonya Talinn Uluslararasi Sampiyonasi’na katilarak Türkiye’yi temsil edecek.

Sinoplu Robotik Takimi Estonya'ya Gidecek
Antlaya’da 29-30 Nisan tarihlerinde düzenlenen Robotex Ulusal Sampiyonasi’na Sinop’tan katilan robotik takimi Asimov Effect Jr, kendi kategorisindeki 17 takimi eleyerek birinci olmaya hak kazandi. Ögrenciler, 18-19 Kasim tarihleri arasinda düzenlenecek olan Robotex Estonya Talinn Uluslararasi Sampiyonasi’na katilarak Türkiye’yi temsil edecek.

Robotik Takimi Koçu ve Bilisim Teknolojileri Ögretmeni Ecem Kerim, ilk hedefleri olan Türkiye birinciligini elde ettiklerini, simdi ise uluslararasi arenada derece kazanmayi hedeflediklerini söyledi.

Kerim, “Okulumuz STEM siniflarinda robotik, kodlama ve yazilim egitimi alan ögrencilerimiz içinden seçtigimiz takimimizla ilk önce Safranbolu’da düzenlenen bölge sampiyonasinda, ardindan Antalya’da toplam 250 takimin katildigi sampiyonada kendi kategorimizdeki 17 takimi geride birakarak Türkiye birincisi olduk. Böylelikle ülkemizi Estonya’da düzenlenecek olan Dünya Sampiyonasi’nda temsil etme hakki kazandik. Inaniyoruz ki uluslararasi arenada da iddialiyiz ve güzel bir dereceyle dönmeyi hedefliyoruz” diye konustu.

Kerim, yarismaya katilmalarindaki temel gayelerinin derece almanin yani sira çagin önde gelen teknolojisi olan robot ve robotik kodlamayi ögrencilere asilamak oldugunu vurguladi.
Kaynak: İHA