Siirtli Is Adami Anne Ve Babasinin Hayrina Cami Yaptirdi

Siirtli is adami Eyüp Yesilselvi’nin annesi ve babasi adina yaptirdigi cami ibadete açildi.

Siirtli Is Adami Anne Ve Babasinin Hayrina Cami Yaptirdi
Istanbul’da yasayan is adami Eyüp Yesilselvi, annesi Haci Sefika ve babasi Seyyid Haci Ibrahim Yesilselvi adina Siirt Veysel Karani Mahallesi’nde yaptirdigi cami, Vali Osman Hacibektasoglu ve il protokolünün katilimiyla yapilan dualar ve kesilen kurbanla ibadete açildi.

Açilis programinda konusan Siirt Valisi Osman Hacibektasoglu, is adami Eyüp Yesilselvi’nin açmis oldugu caminin Siirtlilere ve mahalle sakinlerine hayirli olmasini diledi.

Vali Hacibektasoglu, “Veysel Karani Mahallesi’nde çok önemli bir ihtiyaçti. Çok güzel bir yerde çok büyük bir ihtiyaci karsilamis olacak. Insallah burada insanlar ibadet etmek için dua ettikçe, buradan evlatlarimiz Allah’in kelamini ögrendikçe, insallah sizlerin geçmislerine de dua edecekler. Allah, geçmislerinize rahmet eylesin. Allah, hayirlarinizi kabul eylesin. Hayirli ugurlu olsun” dedi.

Istanbul’da yasadigini dile getiren is adami Eyüp Yesilselvi, atalarinin yasadigi topraklara annesinin ve babasinin ismini tasiyan bir cami kazandirdigi için çok mutlu oldugunu söyledi.



Yesilselvi, “Atalarim burada. Büyük dedem burada dogmus, Istanbul’a yerlesmisler. Köküm burasi oldugu için burada böle bir hayir yapmak istedim. Kisa bir zamanda teyzemin oglu Mahmut Çubuk tarafindan yapildi. Allah ondan razi olsun. Mayis’ta baslamistik bir senede bitti” dedi.

Kaynak: İHA