Eski Yalova Belediye Baskani Salman'a 2 Yil 6 Ay Hapis Cezasi

CHP’li Eski Yalova Belediye Baskani Vefa Salman, "kamu görevlisinin resmi belgede sahteciligi" ve "görevi kötüye kullanma" suçlamasiyla yargilandigi davada 2 yil 6 ay hapis ve 3 bin lira para cezasina çarptirildi. Davada yargilanan 4 kamu görevlisi ve bir firma sahibine de hapis ve para cezalari verildi.

Eski Yalova Belediye Baskani Salman'a 2 Yil 6 Ay Hapis Cezasi
Seyrantepe Mahallesi’nde 8 Subat 2019’da 165 bin lira bedelle ihale edilen ve 17 Mart 2019’da açilisi yapilan 129 metrekarelik taziye evinin, fotograf delil gösterilerek 19 Ocak 2020’de yapilmis oldugu iddiasiyla açilan davanin 8. celsesi Yalova 1. Agir Ceza Mahkemesinde görüldü.

CHP’den milletvekilligi adayligi için görevden uzaklastirilarak Yalova Belediye Baskanligi’ndan istifa eden fakat aday gösterilmeyen Vefa Salman durusmaya katilmadi. Davaya ihaleyi alan firma sahibi Feridun Çetin de katilmazken, diger saniklar dönemin Fen Isleri Müdürü Hamit Kutlu, belediye personeli Türker Bayram, Murat Sirmabiyik, Ilker Hasan Küpeli salonda hazir bulundu.

Bir önceki davada avukatlari yargilamaya tepki alarak istifa eden Vefa Salman’in yeni avukatinin savunma için süre talebi mahkeme heyeti tarafindan oy birligiyle reddedildi. Heyet, ret karari için son 4 celsedir süre verilmesini gerekçe gösterdi. Ardindan, davaya katilan sanik ve avukatlari savunmalarini gerçeklestirdi.

Mahkeme heyeti Vefa Salman ile ilgili kamu görevlisinin evrakta sahtecilik suçunda verdigi 3 yil hapis cezasini, sanigin sabikasiz olusu, cezanin gelecegi üzerinde etkisini nazara alarak 2 yil 6 aya düsürdü. Heyet, Salman’a görevini kötüye kullanma suçundan ise verdigi 6 ay hapis cezasini 5 ay düsürdü ve 3 bin TL para cezasina çevirdi.

Mahkeme heyeti, diger belediye personeli saniklar Hamit Kutlu, Türker Bayram, Murat Sirmabiyik, Ilker Hasan Küpeli hakkinda da ayni suçlamalardan 2 yil 6 ay hapis cezasi ve 3 bin TL para cezasi verdi.

Ihaleyi alan firma sahibi Feridun Çetin ise, resmi evrakta sahtecilik suçundan 2 yil hapis cezasina çarptirildi.
Kaynak: İHA