Cinsel Saldiri Tesebbüsüyle 10 Yil Hapis Cezasi Aldi

Iran uyruklu Amir Sharif Rad (34), Bolu’da kendisini hayvan terbiyecisi olarak tanitip, kedi sahiplendirme bahanesi ile evine çagirdigi E.C.’ye (23) cinsel saldiri tesebbüsünde bulundugu iddiasiyla 10 yil hapis cezasina çarptirildi.

Edinilen bilgiye göre, geçtigimiz yil Bolu’da bir kafede omzunda tasiyarak iguanayi gezdiren Iran uyruklu Amir Sharif Rad, iguanayi sevmeye gelen E.C. ile tanisti. Tanistigi E.C’ye Amir Sharif Rad, kendisini hayvan terbiyecisi olarak anlatti. Bir zaman sonra E.C., yavru kedisinin sahiplendirilmesi için Rad’dan yardim istedi. Kedi için bir sahip buldugunu söyleyen Rad, kediyi E.C’den aldi. Rad, daha sonra kisinin vazgeçtigini söyledi.

Rad, ardindan kediyi almasi için E.C.’yi evine çagirdi. Iddiaya göre ise Amir Sharif Rad, evine gelen E.C.’ye cinsel saldiri eyleminde bulundu. Bunun üzerine evden kaçan kadin, polise gidip, sikayetçi oldu. Süpheli hakkinda ’nitelikli cinsel saldiriya tesebbüs’ ve ’cebir, tehdit veya hile kullanarak cinsel maksatla kisiyi hürriyetinden yoksun birakma’ suçlamalariyla dava açildi. Rad’in tutuklu yargilanmasina karar verildi.

Bolu 1’inci Agir Ceza Mahkemesi’ndeki yargilanmasina baslandi. Tutuklu Rad ile sikayetçi E.C. durusmaya katildi.

Ilk durusmasina çikan Rad’in ilk durusmasi karara baglandi. Mahkeme heyeti, suçun tesebbüs asamasinda kalmasi nedeniyle Rad’i 10 yil hapis cezasina çarptirdi.

“Korku dolu anlar yasadim”

Korku dolu anlar yasadigini ifade eden E.C., "Bana kendisini hayvan terbiyecisi olarak tanitip, benimle arkadaslik kurdu. Yavru kedilerimden birini kendisine verdim. Olay aksami yavru kedinin birini geri vermek istegini belirtip, kedi kabiyla gelmemi istedi. Ben de kapla evine gittim. Eve gelip, bütün odalara baktigimda yavru kedi yoktu. Bana cinsel saldirida bulunmaya basladi.

Bagirmami engellemek için agzimi kapatip, kafami yumrukladi. Ben de olayin gerçek oldugunu polislere ve doktorlara göstermek için yüzünü tirnaklarimla çizdim. Korku dolu anlar yasadim. Tecavüzü basaramayinca firsat bulup, evden kaçip polise gidip, sikâyette bulundum" ifadelerini kullandi.

“Kediyi geri vermek isteyince E.C.’yi hayvani almasi için eve davet ettim”

Üzerine atilan suçlamalari kabul etmeyen Rad, "E.C. ile bir kafede tanistik. Benim omzumdaki iguanayi çok sevdi ve benimle arkadaslik kurdu. Kendisinde yavru kedilerin oldugunu, sahiplendirmek istedigini söyleyip, benden yardim istedi. Ben de kabul ettim. Yavru kedilerden birini sahiplendirdim. Fakat sahiplenen kisi, kediyi geri vermek isteyince E.C.’yi hayvani almasi için eve davet ettim. Katiyen evimde kendisine cinsel saldirida bulunmadim. Bagirmamasi için de yumruklamadim” diye konustu.

Kaynak: İHA