Edirne'de 32 Tip 1 Diyabetli Çocuga 'Glikoz Ölçüm Cihazi' Dagitildi

Edirne’de, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanligi tarafindan, sosyal yardim faydalanicisi hanelerde Tip 1 diyabet tanisi konan 32 diyabet hastasi çocuklara glikoz ölçüm cihazi dagitildi.

Edirne'de 32 Tip 1 Diyabetli Çocuga 'Glikoz Ölçüm Cihazi' Dagitildi
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanliginca bu yil sosyal yardim faydalanicisi hanelerde 0-22 yas araligindaki Tip 1 diyabet hastasi kisilerin yasam kalitelerinin yükseltilmesi için "Glikoz Ölçüm Cihazi Yardimi" programi gerçeklestirildi.

Geçtigimiz yillarda tip-1 diyabet hastalari için dagitilan cihaz, bu yil daha da detayli hale getirilerek düzenlenen programla tanitildi.

Gerçeklestirilen programda ailelere cihazlar dagitildi. Programda yaptigi sunumla ailelere cihazin kullanimini anlatildi.

Programda konusan Edirne Valisi Hüseyin Kürsat Kirbiyik, diyabet hastaligiyla mücadele edenlerle her ne kadar empati kurmaya çalisilsa da bu hastalikla yasayan çocuk ve ailelerin bu mücadelede neyle karsi karsiya kaldiklarinin hissedilemeyecegini vurguladi.

"Sensör sayesinde 24 saat araliksiz ölçüm yapabilecek"

Parmaktan kan alarak ölçüm yapmanin çocuklar açisindan zor oldugunu aktaran Vali Kirbiyik, “Çocuklarimizin sürekli parmaktan bir kan kontrolüne tabi tutulmasi gerçekten yorucu ve yipratici bir durum. Bu durumun önüne geçebilmek için gelisen teknolojiyle birlikte yeni usuller ve esaslar belirlendi. Çocuklar kolaylikla kola takilan ve cep telefonundan okutularak kontrol edilebilen sensör sayesinde 24 saat araliksiz ölçüm yapabilecek” ifadelerine yer verdi.

Proje çerçevesinde Edirne’de 32 aileye verdikleri glikoz ölçüm cihaz ve ekipmanlarinin masraflarinin 2 yil boyunca Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanligi tarafindan karsilanacagini söyleyen Vali Kirbiyik, bunun son derece önemli bir adim oldugunu ifade etti.

Firma yetkilisi tarafindan da, sunum esliginde kola takilan ve cep telefonuna okutulan sensör sayesinde 24 saat araliksiz ölçüm yapilabilen cihazi tanitarak ailelerin sorularini yanitlandi.

Konusmalarin ardindan Vali Kirbiyik ve esi Dilek Kirbiyik tarafindan seker ölçüm cihazi aylik sensör ve cihaza uyumlu cep telefonu faydalanicilara teslim edildi.

Edirne genelinde basvurulari alinan ve onaylanan 32 Tip 1 diyabetli çocuk 2 yil boyunca Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanliginin bu projesinden yararlaniyor olacak.
Kaynak: İHA