Aksener Açiklamasi 'Gelecek Hafta Daha Da Vahim Seyler Yasayacagiz'

IYI Parti Genel Baskani Meral Aksener, “Herhalde gelecek hafta daha da berbat, daha da vahim seyler yasayacagiz” dedi.

Aksener Açiklamasi 'Gelecek Hafta Daha Da Vahim Seyler Yasayacagiz'


Edirne’nin Saraçlar Caddesi’nde vatandaslara hitap eden IYI Parti Genel Baskani Meral Aksener, “Biz bir seçime gidiyoruz, sanirsiniz ki Allah Allah nutuklariyla savasa gidiyoruz. Bu seçim bir savas degil. Biz düsman degiliz. Herhalde gelecek hafta daha da berbat, daha da vahim seyler yasayacagiz” ifadelerini kullandi.

Bulgaristan’in para birimi levanin Türk lirasi karsisinda degerlendigini belirten Aksener, “1 liraya 2 leva aliyordunuz. Bugün 11 lira veriyorsunuz 1 leva aliyorsunuz. Dün Edirneliler siz gidiyordunuz Bulgaristan’a, bugün Bulgaristan’dakiler geliyor, Edirne’den alisveris yapmaya. Türkiye’de vatandaslarin alim gücü gitti” seklinde konustu.



Edirne’nin tarim sehri oldugunu anlatan Aksener, tarim politikasi hakkinda açiklamalarda bulundu, Aksener, “Tarim sehri Edirne’de Ergene Nehri temizlenmedi, sulama kanallari tamamlanmadi. Türkiye’de üretilen pirincin yüzde 50’si Edirne’de yetistiriliyor ama Tarim Kredi Marketlerinde Yunanistan pirinci satiliyor. Et, mercimek, nohut, bugday, misir, pirinç, saman, hayvan baska ülkelerden ithal ediliyor” açiklamasinda bulundu. Köylerde insanlarin yas ortalamasinin 50-55 arasi oldugunu belirten Aksener, "Köylere gidip tarim üretimi yapmaya karar veren gencimizin ve esinin BAGKUR veya SSK primini 5 yil boyunca devlet olarak biz ödeyecegiz. Havza tarimi yaparak ekilen ürünün hasadi yapilmadan tarlaya ekildigi anda fiyatini önceden ilan edecegiz. Mazotta, yemde, gübrede süspansiyonu en basinda uygulayacagiz. Bir ay içerisinde tarim için bütün köy okullarini açacagiz. Bir ziraat mühendisi, bir veteriner, tekniker ve ögretmen atayacagiz. Tasimali egitime son verecegiz. Bir alanlarin da ödeyip parasini geri alacagiz” ifadelerine yer verdi.

Emniyet mensuplarinin çalisma sartlari hakkinda da açiklamalarda bulunan Aksener, “Serefli Türk polislerinin terör tazminatlarini gerçekten hak ettikleri noktaya getirecegiz. 12-36 diye bir saat olmayacak. Çocuklarina, esine vakit ayiracak bir çalisma düzeni kuracagiz” dedi.

Ardindan Aksener, Edirne, Tekirdag ve Kirklareli milletvekili adaylarini platforma davet ederek tanitti.
Kaynak: İHA