Sahinbey'de Geleneksel Sporlar Tesisi Çalismalari Sürüyor

Sahinbey Belediyesi tarafindan YesilVadi Millet Bahçesi içerisine yaptirilan Sahinbey Geleneksel Sporlar Tesisinin çalismalari tüm hizi ile sürüyor.

Sahinbey'de Geleneksel Sporlar Tesisi Çalismalari Sürüyor
Sahinbey Belediye Baskani Mehmet Tahmazoglu Akkent Spor Köyü’nün ardindan Gaziantep’e dev bir spor tesisi daha kazandiriyor. 90 bin m2 insaat alanina sahip olan ‘Sahinbey Binicilik ve Geleneksel Sporlar Merkezi’ndeki çalismalari yerinde inceleyen Baskan Tahmazoglu insaat çalismalari ilgili bilgi aldi.

Önemli bir tesis

Gaziantep’e modern ve büyük bir tesis kazandiracaklarini ifade eden Sahinbey Belediye Baskani Mehmet Tahmazoglu, “Sahinbey Binicilik ve Geleneksel Sporlar Merkezimiz, Gaziantep ve Türkiye için önemli bir tesis olacak. Toplamda 90 bin metrekareye yaptigimiz tesisimizde Binicilik’in yani sira Atli Cirit, Atli Okçuluk, Rahvan Binicilik, Kökbörü, Asik Oyunu, Geleneksel Türk Okçulugu, Kusak, Karakucak, Mas ve Yagli Güres olmak üzere birçok dalda spor yapilabilecek. Ayrica; han çadirlarimizda müzemiz olacak ve burada özellikle Orta Asya mutfagindan sunumlar olacak. Gençlerimize ikramlarda bulunacagiz. Burasi çok büyük bir tesis olacak. Tesisimizi en kisa sürede tamamlayarak vatandasin hizmetine açmak için çalismalarimizi araliksiz sürdürmeye devam edecegiz” dedi.

Tesisin özellikleri

YesilVadi Millet Bahçesi içerisindeki 90 bin m2 alana insa edilen Sahinbey Binicilik ve Geleneksel Sporlar Merkezi’nde 12 adet Han Çadiri, Atli Cirit, Atli Okçuluk, Rahvan Binicilik, Kökbörü, Asik Oyunu, Geleneksel Türk Okçulugu, Kusak, Karakucak, Mas ve Yagli Güres sporlari egitimleri verilecek. Tesiste ayrica 900 kisilik tribün, 9 tane Misafirhane, Müze, Kütüphane, Kostüm ve Fotograf Alani, Deri ve Keçe Atölyesi, Orta Asya Türk Mutfagi, Grup Çalisma Odalari, Özel Grup Çalisma Salonu, Gaziantep Mutfagi, Kafeterya, Restoranlar, VIP Localar, Atli sporlar için atlarin kalacagi 101 adet boks alani ve mescitler bulunacak.
Kaynak: İHA