Mercedes-Benz'den Istanbul Müzik Festivali'ne Destek

Mercedes-Benz, Istanbul Müzik Festivali’ne bu sene de ‘Yüksek Katkida Bulunan Gösteri Sponsoru’ olarak 2 konserle destek veriyor.

Mercedes-Benz'den Istanbul Müzik Festivali'ne Destek


Otomotiv markasi Mercedes-Benz, Türkiye’nin önde gelen klasik müzik etkinlerinden biri olan Istanbul Müzik Festivali’ne destegini sürdürüyor. Istanbul Kültür Sanat Vakfi (IKSV) tarafindan bu yil 1-17 Haziran tarihleri arasinda 51’incisi gerçeklestirilecek olan festivalde, marka 36’nci kez ‘Yüksek Katkida Bulunan Gösteri Sponsoru’ olarak yer alacak.

51’inci Istanbul Müzik Festivali’nde 2 ayri konsere sponsor olan Mercedes-Benz’in destegiyle, müzikseverler uzun yillardir heyecanla bekledikleri Alman keman virtüözü Anne-Sophie Mutter’e yeniden kavusacak. 13 Haziran aksami Atatürk Kültür Merkezi Opera Sahnesi’nde Türk hayranlarina unutulmaz bir keman ziyafeti sunmaya hazirlanan Mutter, kendi kurdugu Mutter’s Virtuosi grubu esliginde Vivaldi, Bach, André Previn ve Josephe Bologne’un eserlerini seslendirecek. Ünlü virtüöze ayni gece festivalin “Yasam Boyu Basari Ödülü” de takdim edilecek.

Festivalin yillardir büyük bir begeniyle takip edilen bir diger etkinligi Hafta Sonu Klasikleri de bu sene de markanin gösteri sponsorlugu ile gerçeklesiyor. 3 Haziran Cumartesi günü Fenerbahçe Parki’na kurulacak olan festival sahnesinde Spectrum Saksafon Dörtlüsü ve The Sarközy Trio & Janos Balazs müzikseverlerle bulusacak. Açik havada gerçeklesecek konserler izleyicileriyle ücretsiz olarak bulusacak.

Mercedes-Benz Otomotiv Icra Kurulu Baskani Sükrü Bekdikhan, yarim asri deviren Istanbul Müzik Festivali’ni 36 yildir kesintisiz desteklemekten büyük gurur duyduklarini belirterek, sunlari söyledi: “Zamanimizin en saygideger müzisyenlerinden biri olan Anne-Sophie Mutter’i yillar sonra Mercedes-Benz destegiyle Istanbullularla bulusturacak olmak bizim için büyük bir onur ve ayricalik. Tüm sanatseverler gibi biz de festivali ve Mutter’in performansini heyecan ve sabirsizlikla bekliyoruz. Dünya çapinda sanatçilari ülkemizde izleme firsati veren ve bu ilham verici yolculugun önemli bir parçasi olmamizi saglayan IKSV’ye de tesekkürlerimizi sunuyoruz.”
Kaynak: İHA