Koçarli, Geleneksel Çocuk Oyunlari Ve Kukla Festivali Ile Senlenecek

Koçarli Belediyesi tarafindan geleneksek hale getirilen ve bu yil ikincisi gerçeklesecek olan “Çocuk Oyunlari ve Kukla Festivali’ne sayili günler kaldi.

Koçarli, Geleneksel Çocuk Oyunlari Ve Kukla Festivali Ile Senlenecek


Koçarli Belediye Baskani Nedim Kaplan’in girisimleri ve Kültür ve Turizm Bakanligi katkilariyla 3 Haziran Cumartesi günü gerçeklesecek olan festivalde Koçarlili çocuklar eglenerek unutamayacaklari bir gün yasayacak.

Ücretsiz olarak Koçarli Belediyesi 14 Mayis Milli Irade Konferans salonunda saat 13.30’da baslayacak olan çocuk oyunlari festivalinde, kukla gösterileri, geleneksel çocuk oyunlari, sihirli balon gösterileri, Karagöz Hacivat oyunlari, balon atölyeleri gibi etkinlikler yer alacak.

Hazirliklari tamamlanan ve 3 Haziran’da gerçeklesecek olan festival için açiklama yapan Koçarli Belediye Baskani Nedim Kaplan, Koçarli Belediyesi Çocuk Oyunlari ve Kukla Festivalinin bu yil ikincisini düzenlediklerini ve tüm çocuklari beklediklerini ifade ederek, “Çocuk Oyunlari ve Kukla Festivalimiz çocuklarimizin yil sonu yaklasirken keyifli bir sekilde yaz aylarina girmesine katki saglayacak” dedi.



Baskan Kaplan ayrica, “Gelecegimizin teminati çocuklarimizi hiçbir zaman unutmuyoruz ve onlara da unutamayacaklari bir gün geçirmesini saglayacagiz. Festival boyunca Kukla ve Karagöz Sanatçilari, Sihirli Balon sanatçilari birbirinden eglenceli gösteriler yapacaklar. Bu festival ayrica çocuklarimizin geleneksel sanatlarla tanismasina katki saglayacak ve bir nebzede olsa çocuklarin sanal alemden uzaklasmalarina yardimci olarak çocuklara yeni ufuklar açacak. Festivalimize tüm çocuklarimizi bekliyoruz” diye konustu.

Kaynak: İHA