Akin Akin Gelen Gurbetçiler, 'Türkiye'yi Kiskaniyorlar, Almanya Da Çok Pahali'

Yaz tatilini Türkiye’de geçirmek için ana vatana gelmeye baslayan binlerce gurbetçi, bin 400 kilometrelik ‘sila’ yolculugunda arabali treni tercih etti. Avusturya’dan kalkan tren, 40 saate yakin süren yolculugun ardindan Edirne Tren Gari’na ulasti.

Akin Akin Gelen Gurbetçiler, 'Türkiye'yi Kiskaniyorlar, Almanya Da Çok Pahali'
Yaz tatilini ve yillik izinlerini ana vatan Türkiye’de geçirmeyi tercih eden emekli gurbetçilerin akin akin gelisleri basladi.

Araçlariyla uzun yolculuk yapmayi talep etmeyen emekli gurbetçiler, arabali treni tercih etti. Avusturya’nin Villach sehrinde arabalarini oto kuset vagonlara yükleyen gurbetçiler, kompartimanda rahat sekilde yorulmadan yolculuk yapmanin keyfini çikardi.

Bin 400 kilometrelik yolculuk Edirne’de bitti

Avusturya’nin Villach sehrinden kalkan Optima Express Treni, Slovenya, Hirvatistan, Sirbistan ve Bulgaristan’in ardindan Edirne Tren Gari’na ulasti. 40 saate yakin süren bin 400 kilometrelik yolculugun ardindan gurbetçiler Türkiye’ye giris yapmanin mutlulugunu yasadi. Bilet fiyatlarinin kisi basi 207 avrodan basladigi trende, yolcularin seçtigi vagon sistemine ve aracin ölçülerine göre bilet fiyatlarinda degisiklik görülüyor.

Cennet Türkiye’miz çok güzel, herkes bizi kiskaniyor

Herkesin Türkiye’yi kiskandigini belirten gurbetçiler, “Türkiye’mi çok seviyorum ve geldigim için çok heyecanliyim içim içime sigmiyor. Ülkemizde biraz pahalilik var ama Almanya’da da pahalilik var. Cennet Türkiye’miz çok güzel, herkes bizi kiskaniyor” açiklamasinda bulundu.

Memleketimize gelince ruhumuz, içimiz açildi

Diger gurbetçiler de Türk bayragini görür görmez duygu dolu anlar yasadiklarini söyledi.

Türkiye’ye gelince ferahlandiklarini anlatan gurbetçiler, “Türkiye’de ay yildizin altinda olmak mutluluk veriyor. Gurbette vatan hasreti çekiyoruz. Memleketimize gelince ruhumuz, içimiz açildi” seklinde konustular.
Kaynak: İHA