Akdamar Adasi'nda Ilk Defa Tiyatro Oyunu Sahnelendi

Van Devlet Tiyatrosu tarafindan bu yil 20’ncisi düzenlenen ‘Van Akdamar Çocuk ve Gençlik Tiyatrolari Senligi’ çerçevesinde Akdamar Adasi’nda ilk defa tiyatro oyunu sahnelendi.

Akdamar Adasi'nda Ilk Defa Tiyatro Oyunu Sahnelendi
Van Devlet Tiyatrosunda düzenlenen Akdamar Çocuk ve Gençlik Tiyatrolari Senligi, renkli görüntülere sahne oluyor. Simdiye kadar bin 500’ün üzerinde kisinin katilim sagladigi senlikte, çocuklar bir yandan sosyallesirken bir yandan da devlet tiyatrolari tarafindan sergilenen oyunlari izleme firsati buldu. Senligin finalinde ise ilk defa Akdamar Adasi’nda bir tiyatro oyunu sahnelendi. Erzurum Devlet Tiyatrosu tarafindan sahnelenen ‘Dünyanin eski zamanlarinda’ adli meddah oyunu, izleyicilerden büyük alkis aldi.

Senlikle ilgili açiklamada bulunan Van Devlet Tiyatrosu Müdürü Gül Urgan Yildiz, bu yil 20’ncisi düzenlenen senligin finalini her yil oldugu gibi yine Akdamar Adasi’da düzenlediklerini belirterek, “Zaten senligimize adini veren Akdamar Adasi’ndayiz. Bu sene bir ilk baslatalim dedik. Daha önce adada her hangi bir tiyatro gösteriminin olmadigini biliyorum. Adamiz Van için, kültür ve medeniyet anlaminda çok güçlü ve simge niteliginde oldugu için finalini de bir oyunla bitirelim istedik. Umarim bundan sonrasi da gelir” dedi.

Senlik Koordinatörü Kadir Oguz ise “Senlikte bizim en büyük heyecanimiz bu adada oynanan oyundu. Senlik genel anlamda çok güzel geçti ve bekledigimizden çok daha yogun bir katilim oldu. Buraya da okullarda tiyatro gösterisine çikan çocuklarimizi Erzurum Devlet Tiyatrosu tarafindan oynanan oyunun izlemeleri için getirdik. Bu, adada oynana ilk tiyatro gösterisi. Bunun için ayrica heyecanliyiz" ifadelerini kullandi.

Daha önce de Akdamar Çocuk ve Gençlik Tiyatrolari senligi çerçevesinde oyunlar oynadiklarini belirten Erzurum Devlet Tiyatrosu Sanatçisi Sezai Yilmaz da, “Erzurum Devlet Tiyatrosu olarak Isin Kasapoglu’nun rejisiyle festivale katildik. Daha önce de festivale birçok kez katilmistik ama bu gün oynayacagimiz oyun bizim için önem teskil ediyordu. Adada ilk defa bir tiyatro oyunu sergilendi. Çocuklarla beraber geldik ve karnaval havasinda geldik. Festival açilisini Adana Devlet Tiyatrosu yapmisti bizde kapanisi yapacagiz. Kapanisi Akdamar Anit Müzesi önünde ve açik alanda yapmak ayrica mutluluk verici bir durum” diye konustu.

Senligin Akdamar Adasi’nda yapilan oyunla sona ermesindne memnun olan sanatseverler ise emegi geçenlere tesekkür etti.
Kaynak: İHA