ZBEÜ Ögretim Üyesi 'Sürülebilir Kalkinma Ve Filyos Projesi'ni Anlatti

Filyos Sürdürülebilir Kalkinma Uygulama ve Arastirma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Aykut Sarkgünesi, Türkiye Gençlik Vakfi Tarafindan organize edilen konferansta, ‘Sürülebilir Kalkinma ve Filyos Projesi’ konulu sunum yapti.

ZBEÜ Ögretim Üyesi 'Sürülebilir Kalkinma Ve Filyos Projesi'ni Anlatti
ZBEÜ Filyos Sürdürülebilir Kalkinma Uygulama ve Arastirma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Aykut Sarkgünesi, Türkiye Gençlik Vakfi tarafindan organize edilen ve Kozlu Endüstri Meslek Lisesinde düzenlenen konferansa konusmaci olarak katildi.

Sarkgünesi, konferansta sürdürülebilirlik kavrami ve sürdürülebilir kalkinmanin önemine dair ülke kalkinmasi için temel dinamiklerin neler oldugunu ve Birlesmis Milletler Kalkinma hedefleri dogrultusunda Türkiye’nin neler yaptigini anlatti.

Kalkinma süreci için oldukça önemli oldugunu ifade ettigi nitelikli insan gücünün meslek liselerinde yetistirilebilecegine dikkat çeken Sarkgünesi, gençlerin bu alanda yapmasi gerekenleri ve ülke ekonomisine ne gibi katkilar verebileceklerini açiklayarak onlarin egitim süreçleri konusunda farkindaliklarinin arttirilmasi gerektigine vurgu yapti.

Konferansta ögrencilere ve katilimcilara Filyos Vadisi projesini de anlatan Sarkgünesi, ilerleyen dönemde yapilacak olan yatirimlari, istihdam imkânlari ve ülke ekonomisine katkilari üzerine degerlendirmelerde bulundu.

Etkinlik yaklasik 2 saat sürdü.
Kaynak: İHA