Rusya, Ukrayna Genelkurmay Baskani Ve Kara Kuvvetleri Komutani'ni Arananlar Listesine Ekledi

Rusya Içisleri Bakanligi, Rusya’nin baskenti Moskova’ya düzenlenen IHA saldirilarinin ardindan Ukrayna Genelkurmay Baskani Valery Zalujni ve Ukrayna Kara Kuvvetleri Komutani Oleksanr Sirski’yi arananlar listesine ekledi.

Rusya, Ukrayna Genelkurmay Baskani Ve Kara Kuvvetleri Komutani'ni Arananlar Listesine Ekledi
Rusya’nin baskenti Moskova’ya düzenlenen IHA saldirilarin ardindan Rusya Içisleri Bakanligi, Ukrayna Genelkurmay Baskani Valery Zalujni ve Ukrayna Kara Kuvvetleri Komutani Oleksanr Sirski’yi arananlar listesine ekledi. Ukraynali komutanlar, hakkindaki suçlamalar ise kamuoyu ile paylasilmadi.

Rusya’nin Ukrayna’ya düzenledigi hava saldirilari sirasinda Ukrayna’nin Moskova’ya yaklasik 25 IHA ile hava saldirisi düzenledigi iddia edilmisti. Saldirilarda birçok apartmanin vuruldugu ifade edilmis, Moskova’nin Profsoyuznaya Sokaginda bazi apartmanlarda olusan hasarlardan dolayi Rus ailelerin evlerinden tahliye edildigi belirtilmisti. Rusya Devlet Baskani Vladimir Putin, Rusya’nin baskenti Moskova’ya düzenlenen IHA saldirilarindan Ukrayna’yi sorumlu tutmus, saldirilari “terör eylemi” olarak nitelendirmisti.
Kaynak: İHA