Osmaniye'de Çocuklar Gülsün Diye Konteyner Kente Çocuk Parki

Kahramanmaras merkezli depremden etkilenen 11 ilden biri olan Osmaniye’de konteyner kentte çocuklarin moral ve motivasyonlarinin yükseltilmesi, deprem psikolojisinden uzaklasmalari için çocuk parki kuruldu.

Osmaniye'de Çocuklar Gülsün Diye Konteyner Kente Çocuk Parki
AFAD tarafindan olusturulan konteyner kentlerde gerek devlet görevlileri gerekse sivil toplum kuruluslarinin temsilcileri çocuklarin yüzlerini güldürmek için çalisiyor. Karaçay’da 120 konteynerden olusan kent kuran Altindag Belediyesi tarafindan çocuk, genç ve ailelerin vakit geçirebilecegi park alani yapildi.

Depremde evlerinin agir hasar aldigini ve konteyner kente yerlestiklerini dile getiren Elif Kirgin, "Devletimize, milletimize tesekkür ediyorum evimiz agir hasarli bizi konteyner kente yerlestirdiler. Konteyner kentte yapilan parkta çocuklarimiz oynuyor. Çocuklarimiz mutlu biz mutluyuz. Herkese tesekkür ediyorum" dedi.

Osmaniye Karaçay konteyner kentte kurulan parkta doyasiya eglenen çocuklar ise burada yeni arkadaslar edindiklerini, oyunlar oynadiklarini söyleyerek parkin yapilmasindan emegi geçenlere tesekkür etti.
Kaynak: İHA