Kolej Ögrencilerine Avrupa'da Bilim Ve Kültür Gezisi

Gaziantep Kolej Vakfi Özel Liseleri ögrencileri düzenledikleri yurt disi bilim ve kültür gezileri çerçevesinde Isviçre, Fransa ve Almanya’da incelemeler yapti. Idareci ve ögretmenlerinin rehberliginde GKV Cern Bilim Gezi kafilesinde yer alan ögrenciler 6 gün süren gezilerinde üç ayri ülkede incelemelerini tamamlayarak yurda döndü.

Kolej Ögrencilerine Avrupa'da Bilim Ve Kültür Gezisi
Gaziantep Kolej Vakfi Özel Liseleri ögrencileri düzenlenen Yurt Disi Bilim ve Kültür Gezileri çerçevesinde 37 ögrencinin yani sira idareci ve ögretmenlerden olusan kafile Isviçre, Fransa ve Almanya’da incelemeler yaparak bu ülkelerdeki bilimsel çalismalari yakindan gözlerken bu ülke kültürlerini de inceleme firsati buldu. Gaziantep Kolej Vakfi Özel Okullari Müdürü Engin Biba baskanliginda ki Gaziantep Kolej Vakfi Özel Liseleri kafilesinde ögrencilere rehberlik yapmak üzere GKV Özel Liseleri ögretmenlerinden Ekrem Dobooglu, Özlem Ketteoglu ve Fatma Zehra Dogan eslik etti.

Yurt disindaki incelemelerini tamamlayan ögrencilerin yurda dönmesinin ardindan ögrenci velileri bu tür gezilerin çocuklarinin ufkunun açilmasinda ve farkli kültürlerin yani sira farkli ülkelerdeki bilim ve teknolojinin yakindan incelenmesi ve gelecege yönelik olusturulacak hedeflere ilham vermesi açisindan büyük önem tasidigini ifade ederek gezinin geleneksel halde düzenlenmesini saglayan Gaziantep Kolej Vakfi Özel Okullari Genel Müdürü Ismet Tiryaki’nin sahsinda okul idareci ve ögretmenlerine tesekkür ettiler. GKV Cern Bilim Gezine katilan ögrenciler de 6 gün boyunca bir birinden farkli kültürleri, tarihi ve kültürel yapilarin yani sira Avrupa’nin teknoloji açisindan en önemli unsurlarini incelemenin kendileri için yeni deneyimler oldugunu ifade ederek organizasyonun düzenlenmesinde emegi geçenlere tesekkür ettiler.
Kaynak: İHA