Kars'ta Hükümlülerin El Emegi Göz Nuru Resimleri Sergilendi

Kars’ta hükümlü ve tutuklularin el emegi göz nuru ile yaptiklari resimler sergilendi.

Kars'ta Hükümlülerin El Emegi Göz Nuru Resimleri Sergilendi
Kars T Tipi Kapali ve Açik Ceza Infaz Kurumu’nda bulunan hükümlülerin yapmis olduklari resim ve el sanatlari sergisinin açilisi yapildi.

Bedesten Bölgesi’ndeki serginin açilisini Vali/Belediye Baskan Vekili Türker Öksüz, Bassavci Abdullah Amanvermez ve davetliler yapildi.

Serginin açilisinda konusan Bassavci Abdullah Amanvermez, “Kars T Tipi Kapali Ceza Infaz Kurumu’nda bulunan hükümlü ve tutuklularimizin Is Yurtlari Daire Baskanligi’nin kurmus oldugu kurslar çerçevesinde yapmis olduklari el ürünleri, buradaki faaliyetlerin gözle görülür neticeleri yaninda infaz asamasinda çok büyük katkilari var. Burada emegi geçen herkese tesekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Daha sonra söz alan Vali/Belediye Baskan Vekili Türker Öksüz, “Burada Bassavciligimizin organizesiyle ve katkilariyla hükümlü ve tutuklularimizin eserlerinden olusan resim sergisini açacagiz. Geçen hafta tekstil atölyesinin açilisini yapmistik. Oradaki hükümlülerimizin, tutuklularimizin üretici olmasi, bir seyler ortaya çikarmasi, el emeklerini ortaya çikarmasi hem onlari üretici bir insan olma yönünden adim atmalarina neden oluyor. Hem de tabii ki sosyal hayatta toplumumuzla kaynasmalari yönünde önemli katkilar sagliyor. Bu anlamda bu tür faaliyetlerin, bu tür eserlerin ortaya çikarilmasinin çok kiymetli oldugunu özellikle ifade etmek istiyorum” diye konustu.

Yapilan konusmalarin ardindan serginin açilisi yapildi. Açilisi yapilan sergi davetliler tarafindan gezildi. Sergi de hükümlülerin yapmis olduklari resim ve el sanatlari sergilendi.
Kaynak: İHA