Istanbul'un Fethinin 570'Inci Yil Önümü Erbaa'da Coskuyla Kutlandi

Istanbul’un fethinin 570’inci yil dönümü sebebiyle Tokat’in Erbaa ilçesinde fetih yürüyüsü ve fetih söleni programi düzenlendi.

Istanbul'un Fethinin 570'Inci Yil Önümü Erbaa'da Coskuyla Kutlandi
Erbaa Belediyesi ile Erbaa Anadolu Imam Hatip Lisesi’nin organizasyonunda gerçeklesen program fetih yürüyüsü ile basladi.

Mehter takimi esliginde baslayan yürüyüse Erbaa Belediyesi Atli Okçuluk Kulübü, Gençlik Merkezi, ilçe protokolü ve çok sayida vatandas katildi.

Katilimcilar mehter takimi esliginde yaptiklari yürüyüsle fethi kutladi. Yürüyüsün ardindan fetih söleni programi için Ahmet Yenihan Kongre ve Kültür Merkezine geçen kalabaliga burada Osmanli Keskegi ikram edildi. Programda Kur’an Tilaveti ile siirler okundu. Istanbul’un fethinin 570’inci yili münasebetiyle Erbaa Anadolu Imam Hatip Lisesi Mehter Takimi konser verdi.

Fatih Sultan Mehmet Han’in ilim ve Imanla ortaçag penceresini bir daha açilmamak üzere kapattigini belirten Erbaa Belediye Baskani Ertugrul Karagöl “Ecdadimizin ilimle, imanla çag degistirdigi tarihin dönüm noktalarindan biri olan Istanbul’un fethinin 570’inci yil dönümüne ulasmis bulunuyoruz. Cihanin küresel dengelerini degistiren bu fetih takip eden asirlar boyunca iradesiyle tarihe istikamet çizen kudretli bir devletin baris ve huzur içinde dünyayi yönetme idealini ortaya koymustur. Peygamberimiz tarafindan müjdelenen fetih Ortaçag penceresini bir daha açilmamak üzere indirip Türk Milletinin tüm cografyalarda kardeslik, iman, irade, istiklal ve istikbal arzusunu insanliga göstermistir. 570 yil önce ortaya konulan irade, hosgörü ile medeniyetlerin bir arada yasayabildigi bir iklim olusturmus, Türk Medeniyetinin kudretini tüm cihana göstermistir. Fetih ile Türk Milleti barisin, huzurun ve adaletin dünya sahnesindeki simgesi haline gelmistir. Peygamber Efendimizin övgüsüne mazhar olan komutanlarimizi, Kutlu hünkârimiz Fatih Sultan Mehmet Han’i fetih için canini oryaya koyan kahraman askerlerimizi, Tarihin her döneminde sehadet ruhuyla Türk Milleti için topraga düsen neferlerimizi rahmet, minnet ve sükranla aniyorum” dedi.

Istanbul’un fethinin 570’inci yilinda düzenlenen program sebebiyle emegi geçenlere tesekkür ettigini ifade eden Erbaa Kaymakami Ismail Altan Demirayak ise “Türk ve dünya tarihinde önemli bir dönüm noktasi olan, çag açip çag kapatan Istanbul’un fethinin 570’inci yil dönümünü gururla ve iftiharla kutluyoruz. Bu fetih dünya tarihi açisindan fevkalade önemli bir yere sahiptir. Haç ile hilal arasinda yüzyillardir süren mücadelede haçlilarin Islam ülkeleri üzerinde yüzyillardir devam eden baskilari zulümleri ve taarruzlari karsisinda Istanbul’un fethi haçlilara yasatilmis ilk büyük darbe ve yenilgi olmustur” seklinde konustu.

Kaynak: İHA