Muhtar, Yetistirdigi Sebze Fideleriyle Tarimsal Üretime Katki Sunuyor

Tunceli’nin Çemisgezek ilçesine bagli Yünbüken köyünde yasayan 55 yasindaki Ali Kiliç, köyünde hem muhtarlik yapiyor, hem de ürettigi sebze fideleriyle tarima katki sunmanin mutlulugunu yasiyor.

Muhtar, Yetistirdigi Sebze Fideleriyle Tarimsal Üretime Katki Sunuyor
Çemisgezek ilçesine bagli Yünbüken köyünde muhtarlik yapan 55 yasindaki Ali Kiliç, market ve manavlara bagimli olmak yerine vatandaslari üretime tesvik etmek amaciyla sebze fidesi yetistiriyor. Kiliç kendisine ait arazide büyük emeklerle ürettigi salatalik, patlican, domates ve biber gibi onlarca çesit sebze fidesini yetistirerek, kendi aile ekonomisine katki sunmanin yani sira ilçedeki vatandaslari da üretime tesvik ediyor.

Sebze fidesi yetistiricisi Ali Kiliç, market ve manav tezgahlarinda ki fiyatlari degerlendirmek yerine yeri ve zamani olan herkesin üretime katki sunmasi gerektigini söyledi.

Çocuklugunu tarla ve bahçelerde ailesine yardim ederek geçirdigini kaydeden Ali Kiliç, "Bizim çocuklugumuz köyde bagda, bahçede geçtigi için toprakla ilgilenmeyi bir sorumluluk olarak görüyoruz. Çalisana Allah verir düsturu ile büyüdük. Yetistirdigimiz sebze fidelerine Çemisgezek ilçemiz genelinde, hatta Elazig ilinden bile talep geliyor. Toprakla ilgilenmek beni inanilmaz rahatlatiyor" dedi.

Kaynak: İHA